Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a8d209baa06b93a38fde80eb01a3cdec, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Eveliina Heinäluoman mukaan hallitus ajaa alas asuntorakentamista | Verkkouutiset – Uutisalue

Eveliina Heinäluoman mukaan hallitus ajaa alas asuntorakentamista | Verkkouutiset

SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma arvioi, ettei valtiovarainministeriössä ole kuultu rakennusalan hätää ja kasvavaa taantuman riskiä. Hänen mukaansa valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) valmistelema budjettiesitys sisältää ”pahan virhearvion”.

– SDP on loppukesästä useaan kertaan muistuttanut hallitusta, että nyt on väärä suhdanne leikata valtion tukemasta asuntotuotannosta ja korjausavustuksista. Tarvitsemme lisää kohtuuhintaisia koteja kasvaville kaupunkiseuduille ja juuri nyt tarvitsemme lisäksi elvytystä rakennusalalle, joka pahimmillaan vetää myös muun talouden lamaan, Eveliina Heinäluoma toteaa tiedotteessa.

SDP:n kansanedustaja toteaa erityisryhmien investointiavustuksen putoavan 120:sta 43 miljoonaan euroon. Hänen mukaansa muutos voi vaikeuttaa vanhuksille, vammaisille ja opiskelijoille rakennettavien asuntojen aloituksia.

– Hallitusohjelman katastrofaalisia asuntorakentamista alas ajavia kirjauksia lähdetään viemään käytäntöön heti ensi vuoden talousarviossa. Tämä on erittäin paha virhearvio hallitukselta. Etenkin kaupungeissa koettavat kovat ajat, kun valtion tukemaa asuntotuotantoa vaikeutetaan, uusien aso-asuntojen rakentaminen lopetetaan ja erinäisistä taloyhtiöille ja asukkaille kohdistetuista korjaus- ja energiatehokkuustuista luovutaan, Eveliina Heinäluoma toteaa.

Kansanedustaja sanoo asuntopolitiikan lisäävän kaupunkien elinvoimaa, ohjaavan alueiden eheyttä ja saavutettavuutta ja estävän segregaatiota. Hallitus aikoo lisäksi puolittaa asumisneuvontaan käytettävissä olevan neljän miljoonan euron vuosittaisen määrärahan.

– Tämä on hulluutta, koska kustannukset tulevat lisääntyneiden häätöjen myötä kasvamaan, maksajana ovat muut asukkaat ja yhtiöt, Heinäluoma toteaa.