Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f24967899d7a422086a8af4d45ac01f5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kukkakaali uhkaa mädäntyä pelloille – kauppa reagoi laskemalla hintaa – Uutisalue

Kukkakaali uhkaa mädäntyä pelloille – kauppa reagoi laskemalla hintaa

Kotimaista kukkakaalia on nyt tarjolla runsaasti samaan aikaan.

kukkakaalia valmistuu Suomessa nyt paljon yhtä aikaa. Syynä on se, että useampi istutuserä kypsyy kesän vaihtelevien säiden takia samaan aikaan.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton (MTK) asiantuntija Mika Virtanen kertoi tuolloin, että kukkakaali on nyt erittäin hyvälaatuista.

Lue lisää: Kukkakaali uhkaa jäädä käsiin – ”Viljelijöiden saama hinta romahtaa”

S-ryhmä kertoo maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa, että se reagoi kotimaisen kukkakaalin ylitarjontaan laskemalla kukkakaalin hintaa. Prismoissa ja S-marketeissa kukkakaalia saa nyt alle euron kilohintaan.

– Olemme myös aiempina vuosina olleet aktiivisesti mukana kukkakaalitalkoissa ja myös muita kotimaisia kasviksia koskevissa tukitoimissa silloin, kun äkillistä ylitarjontaa on, kertoo myyntipäällikkö Katarina Vikman S-ryhmän marketkaupasta.

– Hyvän kotimaisen tuotteen jääminen pelloille ei ole kenenkään etu, vaan haluamme ehdottomasti omalta osaltamme herättää suomalaiset suosimaan satokauden herkkutuotetta. Kukkakaalihan on mainio monikäyttöinen kasvis, johon löytyy runsaasti reseptiikkaa.

Hinnan alentamisen lisäksi S-ryhmä kannustaa asiakkaitaan kukkakaalitalkoisiin myös monikanavaisella reseptiikalla.

– Meillä on aiemmista vastaavista tilanteista kokemuksena se, että kaupan toimenpiteillä on merkitystä ja pystymme inspiroinnilla ja hyvällä hintatasolla aktivoimaan suomalaisia. Jos toimimme yhdessä, saamme varmasti tälläkin kertaa kotimaisen sadon hyödynnettyä, Vikman sanoo.

Keskon osto- ja myyntipäällikkö Liisa Erosen mukaan elokuu on tavallisestikin kotimaisen kukkakaalin parasta satoaikaa.

– Satohuippu alkoi tänä vuonna jo pari viikkoa sitten, ja varauduimmekin siihen K-ryhmässä hyvissä ajoin valmistelemalla erilaisia toimenpiteitä myyntiä vauhdittaaksemme.

Hänen mukaansa kukkakaalin hintoja on yleisesti laskettu saatavuuden parannuttua. Lisäksi kaikissa K-Supermarketeissa myytiin kukkakaalia kampanjahinnalla viikolla 33. Myös kauppakohtaista kampanjointia on tehty viime viikot aktiivisesti.

– Tällä viikolla näyttääkin siltä, että tilanne tarjonnan suhteen alkaa jo tasapainottua, Eronen viestii sähköpostitse.

Source Link is.fi