Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c78a5f04b44e7681671ed80eedede3c7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Evp-upseeri: Näin Krimin maasillan voisi sulkea alueita valtaamatta | Verkkouutiset – Uutisalue

Evp-upseeri: Näin Krimin maasillan voisi sulkea alueita valtaamatta | Verkkouutiset

Amerikkalainen upseeri (evp.), Ukrainan asevoimien komentajan Valeri Zaluzhnyin entinen erityisneuvonantaja Dan Rice sanoo Newsweekin haastattelussa, että pitkän kantaman ATACMS-ohjukset mahdollistaisivat Krimin maasillan murtamisen Venäjän miehittämässä Kaakkois-Ukrainassa.

Kiovan amerikkalaisen yliopiston johtajana nykyisin toimiva Rice sanoo, että Ukraina tähtää nyt ”kahden sillan taktiikkaan” eli sekä maasillan että Kertshinsalmen ylittävän Krimin sillan sulkemiseen venäläisiltä. Toimet voisivat tehdä Etelä-Ukrainan ja Krimin miehittämisen mahdottomaksi.

– Koko käytävä Asovanmerelle asti olisi ATACMS-ohjuksen saavutettavissa. He voisivat iskeä kaikkiin huoltolinjoihin ja käytännössä sulkea koko maasillan, Rice arvioi.

– Maata ei siis tarvitse vallata. Voidaan vain käyttää lennokkeja valvontaan ja kohdistaa iskut kaikkiin keskeisiin henkilöstön, junien tai suurten yksiköiden liikkeisiin.

ATACMS-ohjusten lisäksi Rice tahtoisi nähdä Ukrainalla M26-raketteja. Niillä voisi iskeä Venäjän rintaman takana oleviin pataljooniin samalla, kun ATACMS-ohjukset säästettäisiin kuljetuksen solmukohtiin.

– Tämä sulkisi tehokkaasti maasillan. Sitten Venäjällä – kunhan se menettää Kertshinsalmen sillan – ei ole mitään keinoa varustaa joukkojaan Krimillä. Ja sitten Ukrainalla on edessään joko paljon parempi asema neuvottelupöydässä tai Venäjän pakotettu täydellinen vetäytyminen Krimiltä, arvioi Rice.

LUE MYÖS:
Näin ATACMS olisi myös osa Ukrainan ohjustorjuntaa
Näitä kahta asetta Ukraina ei saa USA:lta