Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_45c8e66a29bfa7d62ac158c3661b6092, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ex-tähti Gabriela Soukalova, 32, katosi Italian vuoristossa – pelastui onnekkaasti – Uutisalue

Ex-tähti Gabriela Soukalova, 32, katosi Italian vuoristossa – pelastui onnekkaasti

Ampumahiihdon maailmanmestari Gabriela Soukalova, 32, koki kauhunhetkiä Livignon Alpeilla Italiassa. Hän eksyi maastopyöräilylenkillään keskiviikkona ja oli kateissa lähes vuorokauden, kertoo italialaislehti Provincia di Sondrio.

Tapauksen käänteet olivat dramaattisia.

Reitiltä eksynyt Soukalova oli onnistunut soittamaan hätänumeroon ennen kuin hänen matkapuhelimensa akku oli tyhjentynyt. Viranomaiset saivat puhelusta jäljitettyjen tolppatietojen avulla osviittaa naisen olinpaikasta.

Pelastuspartio lähti etsimään Soukalovaa vielä samana iltana, mutta tuloksetta.

Soukalova löydettiin vasta seuraavana päivänä torstaina, kun ohikulkija oli kuullut avunhuutoja vuorenrinteeltä Livigno-järven läheisyydestä. Pelastajat saivat toisen patikoijan vinkin ansiosta kavennettua etsintäaluetta – ja pian löysivät Soukalovan.

Hän oli Provincia di Sondrion mukaan joutunut viettämään yön taivasalla. Entinen huippu-urheilija oli kuitenkin hyvissä voimissa, kun pelastuspartio tavoitti hänet. Soukalovan löytöpaikka oli 2 270 metrin korkeudella merenpinnasta.

Soukalova lopetti ampumahiihtouransa vain 30-vuotiaana keväällä 2019.

Hän saavutti urallaan muun muassa kaksi olympiahopeaa Sotshissa 2014 ja maailmanmestaruuden sekä Kontiolahdella 2015 että Hochfilzenissä 2017. Maailmancupin kokonaiskilpailun voiton tshekkiläinen nappasi kaudella 2015–16.

Source Link is.fi