Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2abca0b521bd2b02990314e08e7a77a4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
F1-tuomio: Max Verstappen ja Lewis Hamilton sähläsivät urakalla – Mika Salo ripitti tylysti Niki Juuselaa – Uutisalue

F1-tuomio: Max Verstappen ja Lewis Hamilton sähläsivät urakalla – Mika Salo ripitti tylysti Niki Juuselaa

Red Bullin Sergio Perez ajoi voittoon dramaattisessa Singaporen GP:ssä. Ilta-Sanomien Olli Kivioja, Nico Hartikainen ja Janne Oivio tekevät omat valintansa ja huomionsa kilpailusta, jossa maailmanmestareita myöten mokailtiin ja ajeltiin päin radan reunoja.

Olli Kivioja

Tähti

Sergio Perez ajoi uransa parhaan F1-kisan. Siinä missä monet kärkikuskit tallikaveri Verstappenia myöten mokailivat vaikeissa olosuhteissa, Perez hallitsi kärkisijaa kylmän rauhallisesti – ja onnistui kisan lopussa repäisemään vielä hurjia kierrosaikoja, kun mahdollinen aikarangaistus uhkasi voittoa.

Puheenaihe

Sadekeli, tuo F1-viikonloppujen pettämätön piristäjä! Singaporen tylsähköllä radalla olisi tuskin sähköistä tapahtumakarnevaalia nähty ilman märkää asfalttia, joka johti ajovirheisiin, rohkeisiin taktiikkayritelmiin ja mallikkaaseen kilvanajoon.

Sergio Perez juhli Singaporen GP:n voittoa.

Moka

Mitä ihmettä tapahtui, George Russell? Britti oli hämmentävän pihalla läpi viikonlopun. Lauantaina hän jäi aika-ajoissa 11:nneksi, ja kisassa Russell tölväisi ensin Valtteri Bottaksen etusiipeä ja kisan lopulla rikkoi renkaansa osumalla Mick Schumacheriin. Molemmat tilanteet menivät täysin Russellin piikkiin.

Päänahka

Mika Salo on ytimekkään ja riisutun ilmaisun ystävä. Kun Viaplayn selostaja Niki Juusela sekoitti sanansa ja raportoi virheellisesti Sainzin ja Hamiltonin ajavan varikolle, Salo korjasi kollegaansa härmäläisen suoralla jyrähdyksellä:

”Ei ole tulossa. Mistä sä niin päätit?”. Hetken hämmentyneen hiljaisuuden jälkeen Juusela selvensi sanomaansa.

Yllätys

Max Verstappen palasi yhdeksi viikonlopuksi hulvattomien nuoruusvuosiensa tunnelmiin. Robottimainen voittoputki katkesi, mutta olihan se viihdyttävää! Upeiden ohitusten sarja päättyi toivottomaan yritykseen päästä ohi Lando Norrisista. Pitkästä aikaa inhimillisyyden merkkejä sarjan hallitsijalta.

Janne Oivio

Tähti

Sergio Perez tietysti, mutta nostetaan esiin myös Lando Norris. Britti piti ensin Fernando Alonson etäällä ja myöhemmin pakotti Max Verstappenin virheeseen taitavalla puolustamisellaan. Britillä ei toden totta ole käytössä nopeinta autoa, mutta hän hallitsi vaikeat olosuhteet ja otti irti kaiken mitä suinkin saattoi.

Lando Norris pakotti Max Verstappenin virheeseen.

Puheenaihe

Maailman parhaat kuskit ovat radalla, mutta Kansainvälinen autoliitto Fia siirsi sateen päätyttyäkin kisan alkua yli tunnilla silkasta varovaisuudesta. Jopa F1:n virallisella kanavalla tuli päättäjille raippaa – miksi sadekelin renkaat ovat edes olemassa, jos niillä ei haluta päästää kuskeja radalle. Kisasta tuli onneksi silti dramaattinen.

Moka

Max Verstappen yritti aivan liian ronskia ohitusta Lando Norrisista turva-auton poistumisen jälkeen ja lukitsi aika lailla kaikki mahdolliset renkaat. Seurauksena uudelleen varikolle ja jahti päälle jonon hänniltä. Hollantilainen toipui hienosti seitsemänneksi, mutta paljon enemmän olisi ollut otettavissa.

Päänahka

Vanha konna Sebastian Vettel kävi upean taistelun Verstappenin ja Hamiltonin kanssa viimeisillä kierroksilla. Verstappen meni lopulta ohi, mutta sitä ennen kiivaasti puolustanut Vettel pakotti Hamiltonin tökeröön ajovirheeseen. Aston Martinin päivän kruunasi Lance Strollin tasaisen vakaa ajo ja kuudes sija.

Yllätys

McLaren näytti hitaalta koko viikonlopun, mutta kisassa lohkesikin neljäs ja viides sija. Tasainen kisa kun muut ympärillä sohlottivat. Daniel Ricciardon viides sija on aussin nykytaso huomioiden suorastaan sensaatiomainen suoritus. McLaren ohitti toistaiseksi Alpinen valmistajien MM-sarjassa.

Nico Hartikainen

Tähti

Sergio Perez ajoi uransa ylivoimaisesti parhaan kisan. Onnistui erityisesti lähdössä, jossa kuittasi heti paalulta lähteneen Charles Leclercin. Lopussa repi vielä reilun seitsemän sekunnin eron monacolaiseen. Vamos!

Puheenaihe

Jules Bianchin traaginen kuolema Suzukassa 2014 varjostaa yhä Fia-päättäjiä. Kuskit päästettiin märälle radalle vasta kun välikelin renkaat olivat ainoa vaihtoehto – vaikka saderenkaat on olemassa! Sadekisat tarjoavat jännitystä, taktikointia ja riskinottoa, mutta se ei Fialle käy jostain syystä.

Fia on nykyään varovainen sadekelissä ajamisen suhteen.

Moka

Lewis Hamiltonilla oli mahdollisuudet kunnon pistesaaliseen, mutta britti sössi kisansa mokaamalla jarrutuksen kahdesti. Pian kaksinkertainen maailmanmestari Max Verstappen mokasi myös, mutta jäi lopulta Hamiltonin varjoon.

Päänahka

Charles Leclerc rökitti Carlos Sainzin kisassa 100–0. Onnella Sainz pääsi kolmanneksi, vaikka hänen olisi todellisuudessa pitänyt olla pari sijaa alempana. Kirsikkana kakun päälle pakotti Hamiltonin törkeästi ulos avausmutkassa.

Yllätys

Singaporessa oli mahdollisuudet erinomaiseen kisaan, mutta toisin kävi. Aika-ajo oli helposti kauden viihdyttävin, mutta kisassa ei nähty missään kohtaa kunnon kilvanajoa, joka rokotti muuten tapahtumarikasta sunnuntaita.

Sergio Perez juhli voittoa Singaporen GP:n päätteeksi.

Source Link is.fi