Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f2a0193f01846612995cb073e267ab00, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

FC Honka nousi Veikkausliigan kärkeen – molemmissa päivän otteluissa viuhui punakortti – Uutisalue

Jalkapallon Veikkausliigassa FC Honka nousi sarjataulukon kärkipaikalle, kun Ilves kaatui Tampereella 4–0.

Agon Sadiku viimeisteli laitapakki Henri Aallon nostosta 22. minuutilla. Videokuvan perusteella oli siinä ja siinä, saiko Sadiku osumaa palloon vai painuiko peliväline verkkoon Aallon kierteisestä keskityksestä. Sadikulle osuma joka tapauksessa merkattiin – se oli 19-vuotiaalle Suomen nuorten maajoukkuehyökkääjlle jo kauden kymmenes, kun maalipörssiä johtaa 11 osumalla Hakan Lee Erwin.

Viitisen minuuttia Hongan avausmaalin jälkeen Ilveksen Teemu Jäntti blokkasi Jerry Voutilaisen laukauksen kädellään maalin edessä ja sai suoran punaisen kortin. Laukaus tuli läheltä, eikä Jäntti suuremmin ehtinyt tilanteeseen reagoimaan, minkä lisäksi kädet olivat melko lailla kiinni kropassa, mutta erotuomari Oliver Reitala näki tilanteen käsivirheenä. Tällöin punainen kortti oli sääntöjen mukaan ainoa vaihtoehto, koska ilman osumaa Jänttiin pallo olisi painunut verkkoon.

Ilveksen 19-vuotias veskari Eetu Huuhtanen torjui tilanteesta seuranneen Kevin Jansenin rankkarin, mutta toisella puoliajalla Honka meni menojaan, kun maalinteossa onnistuivat Ville Koski, Drazen Bagaric ja jälleen käsivirheestä tuomitusta rankkarista Lucas Kaufmann.

– Pidettiin enemmän palloa, Ilves ei kauheasti prässännyt. Sitten se jatkui, kun tuli punainen kortti. Neljä tehtiin, kolme pinnaa Tapiolaan, tyytyväinen olen, kommentoi Honka-puolustaja Koski Ruudun hikihaastattelussa.

Itse tekemäänsä maalia Koski kommentoi, että ”täytyy tuoda kakkua treeneihin” – ilmeisesti siksi, että maali oli 20-vuotiaan ensimmäinen osuma Veikkausliigassa.

Hongalla, HJK:lla ja KuPSilla on kaikilla nyt 37 sarjapistettä, mutta KuPS on pelannut ottelun vähemmän. Honka meni johtoon parhaalla maalierolla.

Ilves jatkaa yhdeksäntenä. Tamperelaisilla on viisi pistettä matkaa ylempään jatkosarjaan eli sijalle kuusi. Kuudentena on tällä hetkellä AC Oulu.

Inter ja VPS tasasivat pisteet

Toisessa päivän veikkausliigaottelussa Inter ja VPS pelasivat 1–1. Matias Tamminen vei Interin johtoon 25. minuutilla Petteri Forsellin kierteisestä kulmapotkusta. Joonas Vahtera tasoitti kymmenisen minuuttia myöhemmin Kalle Multasen syötöstä.

75. minuutilla VPS-toppari Mikko Pitkänen sai punaisen kortin revittyään kumoon läpiajoon sännänneen Joel Rodriguezin. Inter ei kuitenkaan kyennyt ylivoimaansa viimeisellä vartilla hyödyntämään.

Inter jatkaa sarjassa sijalla viisi, tasapistein kuudentena olevan Oulun kanssa. VPS on kahdeksantena, neljä pistettä Oulusta.

Sunnuntaina Veikkausliigassa pelataan yksi ottelu, kun KuPS isännöi IFK Mariehamnia, joten Honka saattaa kärkipaikkansa menettää nopeasti. Joka tapauksessa kauden huipennuksesta on tulossa kutkuttava, kun runkosarjaa on jäljellä 4–5 ottelua per joukkue. Sen jälkeen sarja jakautuu ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Sarjataulukko tästä linkistä (Teksti-tv).

Lue lisää:

HJK venytti voittoputkea eurokentillä – saumaa vielä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, paikka Konferenssiliigassa varmistui jo

Miten Veikkausliigan kärkijoukkueet jaksavat matkusteluruljanssin keskellä? KuPS hyytyi Honkaa vastaan, AC Oulu kiusasi jälleen HJK:ta

HJK otti yhden suomalaisseurojen kovimmista eurovoitoista viime vuosina – pelintekijä kommentoi paluutaan: ”Paras versio itsestäni oli vähän kateissa”

Roman Eremenko avasi kokaiinikäryään: ”Kärsin, kärsittiin koko perhe”