Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0a379b154fedfcb7e3ef2407da9751d4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Finnair ei aio rajoittaa lentoliikennettään uuden virusmuunnoksen vuoksi – EU ehdottaa lentokieltoa eteläiseen Afrikkaan – Uutisalue

Finnair ei aio rajoittaa lentoliikennettään uuden virusmuunnoksen vuoksi – EU ehdottaa lentokieltoa eteläiseen Afrikkaan

Lentoyhtiö Finnair ei aio ryhtyä rajoittamaan lentoliikennettään Etelä-Afrikasta löytyneen koronavirusmuunnoksen vuoksi, ellei erillisiä matkustusrajoituksia säädetä.

– Asiat, jotka vaikuttavat toimintaamme, ovat matkustusrajoitukset. Mutta niistä päättävät viranomaiset, kertoo Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist.

Lue lisää: Mitä uudesta koronavirus­muunnoksesta tiedetään? Britannia keskeyttää lennot kuudesta Afrikan maasta

Finnairilla ei ole suoria lentoja Etelä-Afrikkaan, mutta yhtiö liikennöi sinne yhteistyölentoyhtiöidensä kautta. Eteläisessä Afrikassa sijaitseviin Kapkaupunkiin ja Johannesburgiin pääsee lentämään yhden välilaskun kautta.

Etelä-Afrikan lisäksi uutta virusmuunnosta on havaittu myös Aasian Hongkongissa, kertoi BBC. Hongkongiin Finnairilla on suoria lentoja.

Rajoituksia on jo väläytelty. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kirjoitti perjantaina Twitterissä, että EU aikoo ehdottaa lentojen kieltämistä eteläisestä Afrikasta.

Britannia ilmoitti torstaina keskeyttävänsä lennot kuudesta Afrikan maasta virusmuunnoksen vuoksi.

Uudessa B.1.1.529-nimisessä viruksessa on havaittu olevan suuri määrä mutaatioita, minkä vuoksi sen pelätään olevan aiempia muunnoksia tartuttavampi.

Source Link is.fi