Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_818d04e8cd38dd39ebf0aee88828bdf3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Finnair suunnittelee merkittäviä uudistuksia – Uutisalue

Finnair suunnittelee merkittäviä uudistuksia

Lentoyhtiö Finnair on keskiviikkona kertonut miten se aikoo palauttaa kannattavuutensa riippumatta siitä voiko se käyttää Venäjän ilmatilaa. Finnairin strategia on pitkään perustunut Euroopan ja Aasian yhdistämiseen lyhyintä pohjoista reittiä eli Venäjän ilmatilaa hyödyntäen.

Vanhalta strategialta putosi pohja kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja Venäjän ilmantilan sulkeutui. Finnairin Aasian-lentojen lentoaikojen merkittävä pidentyminen koko Finnairin kannattavuutta. Yhtiön mukaan kilpailukyvyn palauttaminen edellyttää siltä merkittävää rakenteellista uudistamista.

– Toimintaympäristömme muutos edellyttää meiltä uutta strategiaa ja merkittävää uusiutumista, erityisesti kustannusmielessä, Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner sanoo tiedotteessa.

Finnairin uusi strategia sisältää monenlaisia säästötoimia. Niihin sisältyy muun muassa laivaston koon pienentäminen ja tilojen käytön tehostaminen.

Finnair aloittaa keskustelut henkilöstön kanssa muun muassa työehtojen muutoksista. Lisäksi se arvioi matkustamopalvelun reittikohtaisia ulkoistusmahdollisuuksia sekä mahdollisuuksia ulkoistaa joitain operatiivisia toimintoja.

Maantieteellisesti Finnair kertoo tavoittelevansa aiempaa tasapainoisempaa verkostoa, joka yhdistää Euroopan Aasiaan, Intiaan ja Lähi-itään sekä Pohjois-Amerikkaan Helsinki-Vantaan kotikentän kautta. Yhtiö mainitsee tavoitteekseen myös vahvat kotimaan yhteydet.

– Tavoitteemme on rakentaa kilpailukykyinen Finnair, joka pystyy palaamaan pandemia-aikaa edeltävälle kannattavuustasolle, Manner sanoo ja lisää, että sen saavuttaminen vaatii perustavanlaatuisia muutoksia läpi Finnairin.

Finnairin tavoitteena tavoitteena on pandemiaa edeltävän ajan viiden prosentin vertailukelpoinen liikevoittotaso vuoden 2024 puolivälistä lähtien.

Source Link is.fi