Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_69d07035a9bb990cbf2982348d8100ee, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Gondoli­hissi vaurioitui Antalyassa: yksi kuollut ja kymmeniä edelleen jumissa hissi­kopeissa – Uutisalue

Gondoli­hissi vaurioitui Antalyassa: yksi kuollut ja kymmeniä edelleen jumissa hissi­kopeissa

Onnettomuuden seurauksena koko hissi pysähtyi. Pelastustoimet jatkuvat edelleen.

Pelastajat auttoivat gondolihissistä pudonneita kivikkoisessa maastossa Antalyan lähellä perjantaina. Kuva: DHA / AFP / Lehtikuva

| Päivitetty

Turkissa ainakin yksi ihminen kuoli ja seitsemän loukkaantunut, kun gondolihissiä tukenut kannatinpylväs sortui perjantaina. Kuollut ja loukkaantuneet olivat yhdessä hissin kopeista, joka osui hajonneeseen pylvääseen ja rikkoutui. Kyydissä olleet tippuivat kopista kivikkoiseen maastoon.

Onnettomuudesta kertovat muun muassa turkkilainen uutistoimisto Anadolu sekä The Guardian ja ABC News.

Onnettomuus tapahtui lähellä Antalyan kaupunkia, joka on suosittu lomakohde. Vaurioitunut gondolihissi vie Tünek Tepen vuorelle, jonka huipulta avautuu näkymä Antalyan kaupunkiin. Hississä on 36 koppia, joihin jokaiseen mahtuu yhteensä kahdeksan ihmistä. Vaurioitunut koppi oli siis täynnä onnettomuuden tapahtuessa.

Kuollut on 54-vuotias turkkilainen mies, kertoo Anadolu. Loukkaantuneista kuusi on turkkilaisia ja yksi Kirgisian kansalainen.

Onnettomuuden seurauksena koko hissi pysähtyi, ja myöhään perjantai-iltana 184 ihmistä oli jumissa hissin kopeissa, Antalyan pormestari Muhittin Böcek kertoi illalla. Aamuviiden aikaan Böcek kertoi viestipalvelu X:ssä, että 87 ihmistä on saatu pelastettua 14 hissikopista, mutta ihmisiä on edelleen jumissa kopeissa.

Pelastustoimissa käytetään muun muassa helikoptereita. Etsintä- ja pelastuslaitos AFAD:n mukaan paikalle hälytettiin yli 300 pelastajaa ja kuusi helikopteria sekä muun muassa ambulansseja.

Source Link is.fi