Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9cbd87bc3f581537926dfbafb77b0193, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hallituksen kehysriihen toinen päivä alkaa | Verkkouutiset – Uutisalue

Hallituksen kehysriihen toinen päivä alkaa | Verkkouutiset

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen neuvottelu vuosien 2025–2028 julkisen talouden suunnitelmasta eli kehysriihi jatkuu tiistaina.

Maanantaina alkaneen kehysriihen yhtenä tavoitteena on sopia kolmen miljardin euron uusista sopeutustoimista aiemmin päätettyjen kuuden miljardin euron lisäksi.

Neuvottelulähteistä on kerrottu medioille, että hallitus on esimerkiksi sopinut arvonlisäveron korottamisesta 25,5 prosenttiin.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Pia Kauma arvioi lisäksi Ylen A-Studiossa, että myös hyvätuloisten verotuksen kiristäminen on pöydällä kehysriihessä.

– Kun valtio on niin voimakkaasti velkaantunut ja meidän täytyy tehdä niin suuria sopeutustoimia, täytyy ajatella todella tarkasti se, että ihmiset kokevat ne oikeudenmukaisiksi, Kauma totesi Ylellä.

Hallituksen on määrä tiedottaa päätöksistä myöhemmin tiistaina.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) kertoi maanantai-iltana viestipalvelu X:ssä, että neuvottelut saadaan päätökseen tänään.

– Arvostettavaa venymistä kaikilta hallitusryhmiltä. Tämä hallitus kyllä hoitaa, Purra kirjoitti.