Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b3bfd1eea8661dcc37299df32ffb0832, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Nuoren polven valmentaja sai toivomansa tilaisuuden – kaikkien aikojen lyhyin muuttomatka? – Uutisalue
Banner Before Header

Nuoren polven valmentaja sai toivomansa tilaisuuden – kaikkien aikojen lyhyin muuttomatka?

Treenarin ei pitäisi ainakaan eksyä muuttokuormaa viedessä.

1. Joni-Petteri Irrin valmennettavat ovat aloittaneet kauden menestyksekkäästi. Talliin on tullut jo 10 ykköstilaa. Viime vuonna syntynyt yhden kauden henkilökohtainen voittoennätys on 34 voittoa.

Irrin hoivissa treenaa paljon nuoria ravureita, joten vauhdin voi odottaa vain kiihtyvän kauden edetessä.

Kun rauta on kuumaa, 32-vuotias nuoren polven valmentaja takoo entistä hanakammin ja laajentaa toimintaansa. Hän on sopinut Teivon raviradan kanssa muuttavansa ratatalliin, joka vapautuu Hannu Kamppurilta toukokuun lopussa.

– Olin Teivoon jo aikaisemmin sanonut, että jos jostain vapautuu lisää tilaa, olen halukas tarttumaan tilaisuuteen. Sitten kun kuulin että Hannu on lopettamassa, kuvio selkiytyi melko nopeasti.

Irrillä on tähän asti ollut yhteensä 14 vuokrakarsinaa Teivossa eri rakennuksissa. Jatkossa niitä on 18 ja kaikki ovat saman katon alla.

– On hienoa saada lisää tilaa laajennuksen ansiosta. Joillekin kyselijöille on joutunut sanomaan eioota tilanpuutteen vuoksi, nyt asia korjaantuu.

– Toinen miellyttävä juttu on päästä kokonaan omiin vuokratiloihin.

Fyysisesti muuttomatka on harvinaisen lyhyt.

– Uusi paikka on 20 metriä edellistä alempana Teivon tallinmäellä.

Irri kertoo, että ratatallille sijoittuu etenkin varsoja. Suurin osa vanhemmista kilpahevosista majailee raviperheen kotitilalla Sastamalassa.

Kotiradan treenarin tallista starttaa viisi hevosta Teivon raveissa tiistaina. Irri neuvoo T5-pelaajia huomioimaan Cool Flamen, joka aloitti positiivisesti talvitauon jäljiltä ja vaikuttaa nousukuntoiselta.

Tiistaina on tarkoitus kokeilla jenkkikärryjen vaikutusta ruunan kilpailusuoritukseen ensimmäistä kertaa.

– Toissa tiistain paluukilpailu oli vaikea, kun Cool Flame ei löytänyt paikkaa parijonosta ja joutui peruuttamaan viimeiseksi. Odotan, että hevonen on nyt terävämpi. Jenkkikärryjen mahdollinen vaikutus on kiinnostavaa nähdä, kun aiemmin ei ole ollut minkäänlaisia oljenkorsia käytössä.

2. Ne kuuluisat pienet marginaalit eivät ole olleet Lakan Leijan puolella edelliskesien kuningatarkilpailuissa. Kolme vuotta sitten tamma hävisi seppeleen vieneelle Suven Sametille kokonaisajassa 1,3 sekuntia. Toissa kesänä titteli jäi vaivaisen 0,1 sekunnin päähän ja viime vuonna tappiota Lumi-Oosalle tuli kaksi kymmenystä.

Erkki Tuomaalan valmentama Lakan Leija käynnistelee taas kilpailukauttaan. Kuva: Ida Laine / Hippos

Niukat tappiot eivät ole vieneet valmentaja Erkki Tuomaalan yöunia.

– Muut ovat vain olleet parempia. Ei ole tarvinnut kauheasti harmitella, kun valmistautuminen on mennyt hyvin joka kerralla. Tietysti jos viime vuonna Kouvolassa tamma olisi päässyt kirimään päätösmatkalla vähän aikaisemmin, sijoitus olisi voinut parantua, mutta se on jossittelua.

12-vuotiaaksi varttunut Lakan Leija aloittaa uuden kauden Teivon raveissa tiistaina. Valmentajan mukaan hevonen sai olla terveenä kilpailutauon aikana. Talven ohjelma oli samankaltainen kuin edellisvuosina.

– Jos jotain pientä muutosta, niin ehkä treenilenkit olivat aavistuksen rauhallisempia ja pidempiä kuin aiemmin.

Tuomaalan mukaan Lakan Leijalla on ollut taipumusta kasata ylimääräistä kiihkeyttä aina pitkän kilpailukauden loppua kohden. Siksi päätavoitetta kohti edetään korostetun rauhallisesti tänä vuonna.

– Ajetaan nyt keväällä mahdollisimman paljon volttilähtöjä. Niissä ei tarvitse kiihdyttää heti samalla tavalla kaasu pohjassa kuin ryhmälähdöissä auton takaa.

Jos Tuomaalan suunnittelema kunnonajoitus onnistuu täydellisesti, Lakan Leija voi olla heinäkuun lopulla Jyväskylässä ratkaisevien kymmenysten verran tuoreempi ja parempi.

Onko muita ässiä hihassa, joita voisi kokeilla tämän vuoden kuningatarkilpailussa marginaalien kääntämiseksi?

– Kenkien riisuminen on käynyt mielessä. Sitä ei ole tehty moneen vuoteen. Ehkä pitäisi kokeilla pitkästä aikaa vaikkapa kunkkareiden päätösmatkalla?

Illan paluukilpailusta valmentaja odottaa asiallista suoritusta. Harjoituksissa ohjiin on välittynyt positiivinen tunne.

– Luulen, että Leija nousee ainakin kärjen tuntumaan.

3. Anna Torvisen valmentama Williamsburg teki hienon nousun sarjoissa viime vuonna. Vauhdikas ruuna menestyi haastajadivisioonan lähdöissä ja lähes tuplasi voittosummansa, joka on nyt reilut 42 000 euroa.

Anna Torvisen valmentama Williamsburg tähtää pronssidivisioonan menestyjäksi. Kuva: Moona Mäntyvaara / Hippos

Samalla paukkui haastajadivarin yläraja. Seuraava divisioona on pronssi, jossa asettuu vastaan enintään 80 000 euroa tienanneita kilpureita.

Williamsburg jäi tammikuussa kilpailutauolle, kun keskitalven kilpailusuoritukset eivät täysin tyydyttäneet valmentajaa.

– Otettiin treenijakso tähän väliin. Hevonen on saanut jarrukärrytreeniä kovasti. Jospa sen ansiosta löytyisi uusi steppi tulevia lähtöjä varten.

Valmentaja on ainakin varovaisen toiveikas, että Williamsburg pystyy nostamaan tasoaan. Tiistain suoritus näyttää lisää suuntaa loppukevään ja kesän kilpailuohjelmaa ajatellen.

Hannu (aviopuoliso Torvinen) ajoi ruunalla reippaan treenin sunnuntaina ja kehui, että hevonen oli tosi hyvän tuntuinen. Minulle on kuitenkin pieni arvoitus, miten Williamsburg pystyy antamaan itsestään irti suoraan kilpailutauolta. Aika viimeiseen asti ajettiin jarrukärryvetoja ja edellisestä varsinaisesta hiitistä on jo 2,5 viikkoa.

IS:n vihjesysteemi, Toto5 Teivo 16.4.

T5-1: 3,11,12,9,1

T5-2: 3,6,2,7,1

T5-3: 11 Williamsburg

T5-4: 1,10,4,5,11,12

T5-5: 4,6,11

Pelin hinta 0,10 euron rivipanoksella yhteensä 45 euroa.

Source Link is.fi