Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_73dc2a388b62efb2062a16bd0562d4cd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Helsingin kaupungin palkkaa on joutunut odottamaan pisimmillään jopa kaksi kuukautta – kaupungin selitys: uusi tietojärjestelmä ja lakko – Uutisalue

Helsingin kaupungin palkkaa on joutunut odottamaan pisimmillään jopa kaksi kuukautta – kaupungin selitys: uusi tietojärjestelmä ja lakko

Osa Helsingin kaupungin työntekijöistä on joutunut odottamaan palkkaansa tänä keväänä kohtuuttoman pitkään – jopa kahden kuukauden ajan.

Erityisesti yksittäisten keikkatyöläisten kohdalla palkkionmaksussa on voinut tapahtua näitä pidempiä viiveitä.

Syynä uusi palkanmaksujärjestelmä

Helsingin kaupungin taloushallintopalveluliikelaitoksen va. toimitusjohtaja Päivi Turpeinen kertoo, että tiedonsiirto vanhasta järjestelmästä uuteen ei ole sujunut ilman ongelmia.

Uuden Sarastia-tietojärjestelmän käyttöönottoon ajoittui myös kunta-alan työseisaus, juuri kun työntekijöiden olisi pitänyt omaksua järjestelmän käyttö.

– Ja sitten on tämä lakko. Meillä oli puolet palkkahallinnon henkilöstöstä lakossa juuri saman kuukauden aikana, kun uusi järjestelmä otettiin käyttöön. Kyllähän se merkittävästi vaikutti näiden virheiden korjaamiseen, Turpeinen sanoo.

Kaupungin palkanmaksun ongelmista ovat aikaisemmin kertoneet ainakin Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.

Virheitä palkanmaksussa on ollut enemmän kuin kaupunki etukäteen osasi ennakoida.

Kaiken kaikkiaan noin viidellä prosentilla kaupungin työntekijöistä palkan saaminen on viivästynyt, mutta tarkkaa ongelmatapausten lukumäärää on vaikea sanoa.

Kaupunki on tarjonnut normaalia viivästyskorkoa kompensaatioksi myöhästyneistä palkoista.

Kaupunki pahoittelee: ”Näin ei saisi olla”

Eniten ongelmia on Turpeisen mukaan ollut suurimmilla toimialoilla, eli kasvatuksen ja koulutuksen sekä sosiaali- ja terveyden toimialoilla. Näillä toimialoilla on myös paljon lyhyitä määräaikaisia työsuhteita, siksi virheitäkin on eniten.

Kaupunki pyrkii selvittämään ongelmat mahdollisimman pian.

– Kyllä se on yksittäisen työntekijän ja palkansaajan kannalta todella kurja juttu ja näin ei saisi missään nimessä olla, Turpeinen pahoittelee.

Voit keskustella aiheesta lauantaihin 4.6.2022 kello 23 saakka.

Source Link yle.fi