Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9a9b30c5003417defab63e1f1a6a9090, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Helsingin telakka pitää konkurssihakemusta aiheettomana – taustalla 50 000 euron maksurästit – Uutisalue

Helsingin telakka pitää konkurssihakemusta aiheettomana – taustalla 50 000 euron maksurästit

Helsingin telakkaa vaaditaan konkurssiin noin 50 000 euron maksurästien vuoksi, ilmenee Helsingin käräjäoikeuteen tiistaina jätetystä konkurssihakemuksesta.

Hakijana on laivojen sisustuksia tekevä helsinkiläisyritys Merima. Konkurssihakemuksen mukaan Merimalla on telakkayhtiö Helsinki Shipyardilta noin 307 000 euron saatava, josta on maksamatta 50 314 euroa.

Meriman mukaan saatava perustuu velallisen eli Helsinki Shipyardin kanssa tehtyyn kokonaistoimitussopimukseen, jonka mukaisen toimituksen Merima on toimittanut.

Meriman mukaan telakkayhtiö ei maksanut erääntyneitä laskuja eräpäivään mennessä. Konkurssihakemuksessa sanotaan, että Merima toimitti jo kesäkuussa telakkayhtiölle konkurssiuhkaisen maksukehotuksen.

Konkurssihakemuksen mukaan telakkayhtiö maksoi vain osan saatavien määrästä elokuun lopulla. Meriman näkemyksen mukaan Helsinki Shipyard ei ole maksukyvyttömyytensä johdosta pystynyt suorittamaan sitoumuksensa mukaista maksua täysimääräisesti.

Merima katsoo, että telakkayhtiön tarkoituksena on ollut ”shikaaninomaisesti maksukyvyttömyydestään johtuen tarkoituksella viivyttää riidattoman saatavan maksua virheellisiä väitteitä esittämällä”.

Telakan mukaan asia neuvoteltavissa kuntoon

Helsinki Shipyard kommentoi STT:lle lähettämässään tiedotteessa, että Merimalla on ”pieni kiistanalainen saatava” Helsinki Shipyardilta.

–  Kyse ei ole merkittävästä summasta, ja uskomme asian olevan neuvoteltavissa kuntoon, telakkayhtiö sanoo tiedotteessa.

Helsinki Shipyardin mukaan kiistanalainen saatava liittyy Meriman puutteelliseen toimitukseen, josta Helsinki Shipyard on reklamoinut. Asiasta on telakkayhtiön mukaan neuvoteltu Meriman kanssa viimeksi maanantaina.

–  Helsinki Shipyardin näkemyksen mukaan Meriman hakemus on aiheeton, mutta tullaan luonnollisesti selvittämään, telakkayhtiö kertoo.

Toimitusjohtaja: Kiista liittyy heinäkuussa luovutettuun alukseen

Helsinki Shipyardin toimitusjohtaja Kim Salmi kertoi STT:lle tiistaina, että kyse on pienestä kiistasta, joka liittyy heinäkuussa luovutettuun Vega-luokan alukseen. Laiva on arktisille alueille suunniteltu tutkimus- ja risteilyalus, jonka tilaaja on Swan Hellenic -varustamo.

Salmi sanoi tiistaina, ettei konkurssihakemusta ollut vielä toimitettu Helsinki Shipyardille.

–  Siinä vaiheessa, kun saamme hakemuksen, katsomme millä tavalla asia käsitellään, Salmi sanoi.

Hän arvioi, että Helsinki Shipyardilla on olemassa vastaus kiistaan, josta Meriman kanssa on myös neuvoteltu. Enempää Salmi ei halunnut toistaiseksi spekuloida asialla.

Helsingin Sanomat uutisoi maaliskuussa omien tietojensa perusteella, että Helsingin telakka olisi ajautumassa vakaviin vaikeuksiin EU:n talouspakotteiden ja Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyksen vuoksi.

Helsingin Hietalahdessa sijaitsevan venäläisomisteisen telakan palveluksessa on yhtiön verkkosivujen mukaan noin 400 työntekijää.

Source Link is.fi