Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2ebee45ba97cd50d5c19c30451034d0c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Helsinki nostaa tuhansien palkkoja – mukana lastenhoitajia, opettajia ja palkanlaskijoita – Uutisalue

Helsinki nostaa tuhansien palkkoja – mukana lastenhoitajia, opettajia ja palkanlaskijoita

Helsingin kaupunki kertoo nostavansa lukuisten työntekijöidensä palkkoja. Niitä korotetaan sekä valtakunnallisesti sovittujen järjestelyerien että kaupungin oman palkkakehitysohjelman pohjalta.

Palkkakehitysohjelma toteutetaan neljättä kertaa ja sen perusteella nostetaan lähes 2 600 henkilön palkkaa. Ohjelmaan on tämän vuoden talousarvioehdotuksessa varattu viisi miljoonaa euroa.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että se pyrkii lisäämään houkuttelevuuttaan työnantajana ja helpottamaan rekrytointihaasteita.

Korotuksia saavat monet kasvatuksen, koulutuksen ja sosiaali- ja terveydenhuollon aloilla työskentelevät.

Lisää palkkaa saavien joukossa on tiettyjen päiväkotien erityisavustajia sekä varhaiskasvatuksessa työskenteleviä lastenhoitajia, opettajia, erityisopettajia ja päiväkodin johtajia.

Kyseiset päiväkodit on valittu alueellisen eriarvoistumisen ennaltaehkäisemiseksi tai erityisen vaikean rekrytointitilanteen perusteella. Korotus myönnetään kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Korotuksen saavat myös muun muassa perusopetuksessa kelpoisuusehdot täyttävät erityisluokanopettajat, osa lastensuojelun työntekijöistä ja nuoriso-ohjaajista.

Lisää palkkaa on tiedossa myös palvelukeskuksen palvelu- ja ruokapalveluvastaaville sekä taloushallinnon koordinaattoreille, palkkasihteereille ja palkkakirjanpitäjille. Myös arkkitehdit ja osa lääkäreistä voivat saada palkankorotuksen.

Palkanmaksussa Helsingillä on ollut pitkään suuria, tuhansia työntekijöitä koskeneita ongelmia. Moni työntekijä sai pitkin kesää palkkansa väärin.

Lue lisää: Helsingin kaupungin palkka­kaaoksen korjaaminen venyy syksyyn – työntekijöille suunnitteilla korvauksia

Lue lisää: Helsingin kaupungin vaikeudet palkanmaksussa jatkuvat: Verokortit eivät mene perille, lisiä ei makseta, palkoista puuttuu satasia…

Helsinki haluaa hyvittää henkilöstölle ongelmista aiheutunutta mielipahaa ja antaa 200 euron arvoisen kulttuuri- ja liikuntaedun ensi vuodeksi.

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Sen palveluksessa on noin 38 000 henkilöä.

Source Link is.fi