Banner Before Header

Helteinen sää vaikuttaa ostoksiinkin – kauppajätit kertovat mitä ruokia suomalaiset hankkivat juhannukseksi

Helteisen juhannusviikon vuoksi kaupaksi käyvät erityisesti juomat ja jäätelöt, selviää K-ryhmän ja S-ryhmän tiedotteista.

– Suomalainen varhaisperuna on juhannuspöydän ehdoton ykkönen. Suomalaista varhaisperunaa myydäänkin pelkästään kesäkuussa K-ruokakaupoista yli 1,5 miljoonaa kiloa, kertoo Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Harri Hovi kertoo.

Silli ja peruna korostuvat juhannusviikon ostoskoreissa etenkin länsirannikolla, mutta Uudellamaalla ne eivät tilastojen mukaan maistu.

Uudet perunat ovat Suomen suosituimpia kesäruokia.

Suomalaisten grilliin päätyy monipuolisesti ruokaa. K-ryhmän mukaan satokausikasvisten ohella paistetaan rasvaista porsasta, luullisia lihoja, kanaa ja makkaraa. Yhä useamman grillissä tirisevät myös vegaanituotteet

S-ryhmässä kaupaksi käyvät makkarat, herkkusienet ja maissit.

– Grillaus kuuluu suomalaisten juhannuksen viettoon niin olennaisena osana, että siitä ei luovuta, vaikka sää olisi kuinka kolea, huomauttaa myyntijohtaja Antti Oksa S-ryhmän marketkaupasta.

Katuruokaa voi kokata näppärästi kotona.

Uusia juhannuksen hittiruokia ovat pitsa ja katuruoka.

– Tänä vuonna ennustamme juhannuksena kokattavan myös pizzaa. Esimerkiksi kevyitä, kannettavia pizzauuneja on hankittu mökille jo hyvissä ajoin, kertoo Hovi.

Pizzabuumi näkyy K-kaupoissa myös pizzanvalmistukseen tarkoitettujen tuotteiden kysynnässä.

S-ryhmä mainitsee, että tänä kesänä on muotia grillata katuruokaa kuten burgereita, rohkeasti maustettuja grilliruokia sekä hedelmiä ja vihanneksia yhä suuremmissa määrin.

Kesän herkkuja ovat myös mansikka, kirsikka ja vesimeloni, joita ihmiset ostavat nyt innokkaasti.

K-ryhmän mukaan viime vuonna yli 80 prosenttia vesimelonin kiloista myytiin touko-elokuun aikana ennätyksellisen kuuman kesän ansiosta. Myös nektariinin, persikan, luumun ja kirsikan pääsesonki osuu touko-elokuulle.

Source Link is.fi