Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f47c8b897f8e7d79358e6ccbab472716, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Henkirikoksen uskotaan ratkenneen 34 vuoden jälkeen – poliisi käytti apuna erikoista keinoa – Uutisalue

Henkirikoksen uskotaan ratkenneen 34 vuoden jälkeen – poliisi käytti apuna erikoista keinoa

Yhdysvaltalainen 26-vuotias Anna Kane löytyi vuonna 1988 kuoliaaksi kuristettuna metsäalueelta Pennsylvanian Readingin kaupungin lähistöltä.

Kanen vaatteista löydettiin vierasta DNA:ta, jolle ei kuitenkaan löytynyt osumaa poliisin tietokannasta.

Paikallinen sanomalehti, Reading Eagle, julkaisi surmasta vuonna 1990 etusivun jutun, jossa pyydettiin tietoja ja vihjeitä henkirikokseen liittyen.

Lehti sai nimettömän kirjeen nimimerkillä ”Huolestunut kansalainen”. Poliisin mukaan kirje sisälsi yksityiskohtia, jotka vain tappaja olisi voinut tietää. Kirjeessä mainittiin muun muassa tietoja ruumiin jättöpaikasta ja uhrin vaatetuksesta.

Poliisin onneksi kirjoittaja jätti kirjekuoreen myös DNA:taan sulkiessaan kuoren nuolemalla. Syljen DNA puolestaan täsmäsi uhrin vaatteista löytyneeseen DNA:han.

Vuosikymmenten kuluessa tappajan henkilöllisyys ei selvinnyt poliisille. Lopulta tänä vuonna Pennsylvanian osavaltion poliisi käytti apunaan geneettisen sukututkimuksen teknologiaa ja uskoo selvittäneensä sen avulla mahdollisen epäillyn, kertovat muun muassa CNN ja NBC News.

Kirjekuoresta ja uhrin vaatteista löytynyttä DNA:ta verrattiin sukututkimustietokantojen DNA-profiileihin epäillyn tappajan sukulaisten löytämiseksi ja epäillyn selvittämiseksi luodun sukupuun kautta.

Poliisin mukaan DNA-tutkimusten perusteella tapauksen mahdollinen epäilty on paikallinen mies, joka oli ollut vuonna 1988 tekoaikaan 26-vuotias.

Epäiltyä tappajaa ei kuitenkaan enää saada oikeuden eteen, sillä hän kuoli neljä vuotta sitten 58-vuoden iässä. Koska miestä ei koskaan päästy kuulemaan, henkirikoksen motiivi ja taustat ovat ainakin toistaiseksi jääneet epäselviksi.

Poliisi on kertonut, että lopullinen läpimurto tapauksessa tapahtui tänä vuonna sen jälkeen, kun poliisi oli saanut uuden näytteen epäillyn DNA:sta verrattavaksi vanhempiin todisteisiin. Poliisi ei ole avannut, mistä DNA-näyte saatiin miehen oltua kuolleena neljä vuotta.

Pennsylvanian osavaltion poliisit korostivat CNN:n mukaan, että huolellinen DNA-todisteiden säilyttäminen vuodesta 1988 alkaen loi vankan perustan sille, että tutkijat pystyivät tutkimaan vanhoja todisteita vuonna 2022 uuden teknologian avulla.

Selvitettyään epäillyn henkilöllisyyden ja DNA:n, poliisi aikoo käydä läpi muitakin avoimeksi jääneitä henkirikostapauksia nähdäkseen, voisiko sama mies olla mahdollisesti muiden henkirikosten takana.

Source Link is.fi