Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_762a15639741354683974c9371699f74, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Herätys: Rataliikenneongelmat jatkuvat Tampereen ja Toijalan välillä | Suomen työterveysjärjestelmä on täynnä ongelmia | Päihdekuntoutujien vertaistuki 60 vuotta – Uutisalue

Herätys: Rataliikenneongelmat jatkuvat Tampereen ja Toijalan välillä | Suomen työterveysjärjestelmä on täynnä ongelmia | Päihdekuntoutujien vertaistuki 60 vuotta

Ratatyöt Tampereen ja Toijalan viivästyvät entisestään

Juhannuksena ruuhkia ja myöhästymisiä aiheuttaneet ratatyöt jatkuvat Tampereen ja Toijalan välillä todennäköisesti yhteentoista aamulla maanantaina. Henkilöjunia pyritään Fintrafficin mukaan korvaamaan linja-autoilla Toijalan ja Tampereen välillä. Yöjunat sen sijaan odottavat radan avautumista. Juhannuksen ratatyöt ovat myöhästyneet aikataulusta niin idässä, lännessä kuin Keski-Suomessakin. Voit seurata tilannetta Ylen päivittyvästä artikkelista.

Suomen kehuttu työterveysjärjestelmä on täynnä ongelmia, mutta niistä ei julkisuudessa juuri puhuta

Grafiikka näyttää suomalaisten vuosittaiset lääkärikäynnit tuloryhmittäin. Suurituloiset käyvät lääkärillä selvästi pienituloisia enemmän. Suurituloiset käyttävät myös selvästi enemmän työterveyden ja yksityisiä lääkäripalveluja, kun taas pienituloiset käyttävät selkeästi enemmän terveyskeskuslääkäripalveluja.
Suurituloiset käyvät lääkärillä selvästi pienituloisempia enemmän.Esa Huuhko / Yle, grafiikka: Samuli Huttunen / Yle

Viime kuukausina suomalaisen työterveyshuoltojärjestelmän mielekkyydestä on jälleen käyty keskusteluja, jotka käynnistyivät, kun THL:n Mika Salminen moitti järjestelmää typeräksi ja tehottomaksi Ylen Korona-ajan tilinpäätösdokumentissa.

Työterveyshuolto toimii erinomaisesti, mutta samalla se tekee Suomen terveydenhuoltojärjestelmästä hyvin epätasa-arvoisen. Terveydenhuollon tasa-arvomittauksissa Suomi sijoittuu OECD-maiden häntäpäähän.

Yle kysyi asiasta yhteiskuntapolitiikan ja terveystaloustieteen tutkijoilta. Kokosimme ongelmat, joita työterveyshuolto tuo Suomen terveydenhuoltojärjestelmään.

Päihdekuntoutujien vertaistuki alkoi 60 vuotta sitten Turun A-Killasta

Turun A-Kilta perustettiin 60 vuotta sitten, kesäkuun 25. päivänä 1962. Siitä alkoi vapaaehtoisuuteen ja vertaistukeen perustuva päihderiippuvaisten hoitotoiminta Suomessa.

Toimivia A-Kiltoja on tällä hetkellä Suomessa 60. Niissä on jäseniä yhteensä 3 000, ja erilaisissa keskusteluryhmissä tai tilaisuuksissa oli viime vuonna käyntikertoja yhteensä 160 000. Turun A-Kilta on Suomen suurin.

Hollanti harppasi Euroopan ykköseksi aurinkosähkön tuotannossa

Järvessä kelluva aurinkovoimala.
Hollannissa kokeillaan useissa paikoissa myös aurinkopaneelien sijoittamista merelle ja sisävesille. Tutkijoiden mukaan paneelien tuottavat näin paremmin, koska ne pysyvät viileämpinä. AOP

Hollannissa siirrytään uusiutuvaan energiaan nyt nopeinta tahtia koko maailmassa. Vuonna 2019 Hollannin sähkönkulutuksesta 14 prosenttia tuotettiin aurinko- ja tuulivoimalla, mutta vuonna 2021 jo 25 prosenttia.

Tänä keväänä Hollanti pomppasi vieläpä Euroopan ykköseksi aurinkosähkön tuotannossa asukasta kohden, ohi Saksan. Selvitimme, mikä on sateisen maan salaisuus.

Maanantai jatkuu helteisenä

Maanantain sääkartta.
Aalto Puutio / Yle

Maanantaina sää jatkuu suurimmassa osassa maata poutaisena, aurinkoisena ja helteisen kuumana. Säärintama ulottuu Pohjois-Karjalasta Länsi-Lappiin.

Sade- ja ukkoskuuroja voi tulla todennäköisimmin Länsi-Lapissa ja paikoin myös Pohjois-Karjalassa.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Source Link yle.fi