Banner Before Header

Herätys: Suomalaisten matkustus Yhdysvaltoihin saattaa helpottua, nuoret löysivät ”Loimaan kassan”, venäläiset pitävät suomalaisista

Suomi neuvottelee usein Yhdysvaltoihin matkustaville ohituskaistaa maahantulotarkastuksiin

Suomi on aloittanut neuvottelut Yhdysvaltojen kanssa järjestelmästä, joka nopeuttaisi suomalaisten maahantulotarkastuksia lentokentillä. Järjestelmän käyttöönotto vaatisi, että Yhdysvaltojen tulli- ja rajaviranomaiset saisivat Suomen viranomaisten rekistereistä matkustajan kelpoisuussuosituksen. Jotkut virkahenkilöt pelkäävät, että laaja rekisteritarkistus aukaisisi myös rikollisille porsaanreiän poliisin rekistereihin.

Korona toi Yleiseen työttömyyskassaan entistä enemmän nuoria

Palvelupäällikkö Åsa Åkerroos päätti puolitoista vuotta sitten liittyä YTK:hon. Kuva: Yrjö Hjelt / Yle

Lähes joka neljäs palkansaaja eli hieman yli puoli miljoonaa suomalaista on Yleisen työttömyyskassan YTK:n jäsen. Heistä kolmannes on alle 35-vuotiaita. Yli puolet Loimaan kassaksikin kutsutun palvelun jäsenkasvusta tulee nyt nuorista.

Naantalilaisen golfkentän vt. palvelupäällikkö Åsa Åkerroos päätti puolitoista vuotta sitten liittyä YTK:hon, koska töiden jatkumisesta ei koskaan tiedä. Ja ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa ei saa, ellei kuulu johonkin työttömyyskassaan.

Venäläiset pitävät suomalaisista – varsinkin lähialueilla

Ulkoministeriö selvitti venäläisten ajatuksia suomalaisista. Kuvassa matkustajia nousemassa Pietariin kulkevaan Allegro-junaan. Kuva: Jari Pussinen / Yle

Kaksi kolmasosaa venäläisistä suhtautuu suomalaisiin myönteisesti. Ja mitä paremmin venäläiset tuntevat suomalaisia, sitä myönteisemmin he suhtautuvat. Näin voi päätellä Suomen ulkoministeriön teettämästä kyselytutkimuksesta: suhtautuminen on suopeinta Suomen lähellä sijaitsevissa Pietarissa ja Murmanskissa. Kun venäläisiltä kysytään kuuluisista suomalaisista, tunnetuimman suomalaisen – näyttelijä Ville Haapasalon – tunnistaa vain neljäsosa itänaapurin asukkaista.

Tiistai on poutapäivä

Pohjoisessa on tiistaina jokunen pakkasaste, muualla Suomessa ollaan plussalla. Kuva: Yle

Tänään tiistaina päivä on pääosin poutainen. Pohjoisessa pilvipeite repeilee ja aurinko näyttäytyy. Suurimmassa osassa maata on pilvistä. Illalla maan keski- ja pohjoisosien yli liikkuu hajanaisia räntä- ja lumisateita.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Source Link yle.fi