Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6682647f78a82fa3c3e85951d508e27f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HIFK putoaa Veikkausliigasta – taas nöyryyttävä tappio – Uutisalue

HIFK putoaa Veikkausliigasta – taas nöyryyttävä tappio

Vaasa

VPS otti sunnuntaina kauden toisen kotivoittonsa, kun HIFK kaatui Vaasassa maalein 4–0. HIFK:lla oli ottelussa isot panokset, sillä jalkapalloliigan hännille jumittuneet helsinkiläiset olisivat tarvinneet voiton, jotta haaveet sarjapaikasta olisivat pysyneet elossa.

Helsinkiläisjoukkue ei kuitenkaan pystynyt ottamaan voittoa, ja kaudesta 2019 saakka liigassa pelannut HIFK putoaa ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmas Ykköseen.

HIFK:n lähtö kauteen oli vaikea, sillä päävalmentajaksi palkattu Bernardo Tavares jätti joukkueen jo ensimmäisen ottelun jälkeen. Tavaresin tilalle huhtikuussa palkattu Mixu Paatelainen ei onnistunut kääntämään joukkueen suuntaa.

–  Täytyy sanoa, että kolme ensimmäistä maalia olivat täysin lahjoja. Tätä on tapahtunut koko ajan, ja se on todella turhauttavaa. Asioihin tartutaan ja asioista puhutaan, mutta samat ongelmat jatkuvat, Paatelainen manasi.

–  Ei taaskaan riittänyt meidän tasomme.

HIFK:n syksy on ollut karmea. Sen jälkeen kun HIFK hävisi HJK:lle paikallispelissä syyskuun alussa dramaattisten vaiheiden jälkeen 1–2, se on hävinnyt seuraavat neljä otteluaan peräti yhteismaalein 19–3.

HIFK on kerännyt tällä kaudella 25 ottelusta vain yhdeksän pistettä. Sen maaliero on 44 osumaa pakkasen puolella.

Paatelainen ei jatka HIFK:n päävalmentajana ensi kaudella Ykkösessä, mutta valmentaa tämän kauden loppuun.

–  Olemme seurajohdon kanssa keskustelleet jatkosta. Alun perin mieli oli molemmin puolin, että haluamme jatkaa ja rakentaa. Asiaa mietittyäni ehkä näin on kuitenkin parempi.

VPS iski heti ottelun alussa, kun Jesper Engström vei vaasalaiset johtoon ottelun kolmannella peliminuutilla. Toisella puoliajalla Kalle Multanen, Tete Yengi ja Samu Alanko kaunistelivat loppulukemiksi 4–0.

Voitollaan VPS nousi haastajasarjassa toiseksi ja on sunnuntain kierroksen jälkeen kiinni paikassa UECL-lopputurnaukseen, jossa panoksena on viimeinen paikka ensi vuoden Konferenssiliigan karsintoihin.

Sunnuntaina varmistui myös lopullisesti, että FC Lahti pelaa liigakarsinnassa syksyllä. FC Lahti kärsi Oulussa 1–2-tappion AC Oululle. Lahden jääminen toiseksi viimeiseksi varmistui jo aiemmin sunnuntaina, kun IFK Mariehamn löi Ilveksen 3–2 ja nousi tamperelaisten edelle sarjataulukossa.

Source Link is.fi