Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_eb4092fa658289d5cc89c61c030ae6c2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HIFK:n kopista kuului kummia – ”Vahingossa” – Uutisalue

HIFK:n kopista kuului kummia – ”Vahingossa”

HIFK on noussut syvästä kuopasta takaisin ottelusarjaan mukaan.

Lahti

Helsingin IFK:n pukukopista pauhasi heti kärkeen yllättävä kappale kovalla volyymilla torstai-illan trillerin päätteeksi.

Kyseessä oli Scorpionsin Wind of Change – muutoksen tuuli. Kappale oli tilanteeseen täydellisesti osuva, sillä HIFK:n ja Pelicansin välisessä puolivälieräsarjassa tuuli on kääntynyt yhtäkkiä isosti.

Vielä tiistai-iltana Pelicans oli maalin päässä välieräpaikasta. Torstaina HIFK haki pakkoraossa ison ryöstön, kun Pelicans kaatui Lahden jäähallissa 3–0. Nyt ottelusarja on Pelicansille enää 3–2.

– Tuo biisi soi vahingossa viime voittopelin jälkeen. Nyt pakotettiin ”Kotkis” [Kasper Kotkansalo] laittamaan se soimaan uudestaan, paljasti HIFK:n kapteeni Jori Lehterä.

Kenties uusi voimabiisi symboloi koko HIFK:n uutta tulemista ottelusarjaan mukaan.

– Se nyt näköjään jäi tuohon soimaan, ja toivottavasti pysyy pitkän aikaa. Siihen pyritään.

HIFK:n torstain vierasvoitto pohjautui kurinalaiseen puolustuspeliin. Selkä seinää vasten pelannut HIFK ei lähtenyt viihdyttämään tai rallattelemaan.

Vierasjoukkue pelasi vanhalla kunnon poltetun maan taktiikalla. Loput hoiteli ilmiömäisessä vireessä torjuva Niko Hovinen, joka on pitänyt maalinsa nyt puhtaana hieman yli 104 peliminuuttia.

– Tiedettiin, että nämä ovat niin pienen maalin pelejä, ettei meidän ensimmäisten pelien hurlumhei-pelillä voiteta. Hommaan on löytynyt pieni järki. Koetetaan jatkaa fiksusti, Lehterä ruoti.

Lehterän mukaan HIFK on pystynyt oppimaan aiemmista virheistään ottelusarjan aikana. Joukkue on oikealla tavalla nöyrtynyt tappioiden kautta ja pannut tylysti luukut kiinni.

– Vähän ollaan opittu, menty eteenpäin ja uskottu omaan hommaan. On tässä vielä pitkä matka. Iloitaan tästä 5–10 minuuttia ja sitten katseet seuraavaan peliin, Lehterä sanoi.

– Mikään ei tule ilmaiseksi. Tässä joutuu vääntämään 60 minuuttia, joskus 100 minuuttia ja joskus 104 minuuttia. Tiukka on sarja, mutta pitää vain ajaa täysillä.

Voitto ei tullut ilman uhrauksia ja mustelmia. HIFK pani kroppaa likoon ottelun alusta loppuun.

Myös Lehterä otti osumaa ryöstövoiton aikana. Päätöserässä Lehterä sai kovan iskun Pelicansin Michal Jordanilta, ja jäi makaamaan toviksi jäähän. Lehterä poistui tuskaisen näköisenä vaihtoaitioon, eikä kuohuttavasta tilanteesta vihelletty jäähyä Pelicansille.

– Ainakin vähän helähti päässä. En ole katsonut tilannetta videolta, mutta vähän tuntui päässä. Ihan kunnossa ollaan, ei mitään, Lehterä ilmoitti.

Ottelusarja jatkuu seuraavaksi lauantaina Nordenskiöldinkadun jäähallissa kuudennessa puolivälieräottelussa.

– Nyt päästään vielä himassa pelaamaan lauantaina 17.00. Puolitoista päivää aikaa saada halli täyteen. Pistetään vähän mainosta, Lehterä virnisti.

Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Source Link is.fi