Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_afd4ac9160ec8fa5fa563b6256695e07, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hiihtokohu paisuu Norjassa! Johannes Hösflot Kläbo joutui hurjaan ristituleen – nyt myös Petter Northug työnsi lusikkansa soppaan – Uutisalue

Hiihtokohu paisuu Norjassa! Johannes Hösflot Kläbo joutui hurjaan ristituleen – nyt myös Petter Northug työnsi lusikkansa soppaan

Maastohiihdon maailmancup on ollut käynnissä vasta viikon, mutta norjalaistähti Johannes Hösflot Kläbo on ehtinyt jo herättää runsaasti keskustelua.

Tällä kertaa puheenaiheena eivät ole olleet hänen hiihtolahjansa vaan taistelunsa mediayhtiö Viaplaytä vastaan.

Kläbo, 25, aiheutti ison kohun, kun hän kieltäytyi hiihtämästä Viaplayn logo rinnassaan Rukan maailmancupissa viime viikonloppuna.

Hän perusteli päätöstään sillä, että hänen mukaansa sama, hiihtokisoja lähettävä palvelu ei voi tehdä norjalaishiihtäjistä journalistista sisältöä ja myös näkyä heidän vetimissään mainostajana.

Kläbo uhkaili jopa boikotoivansa nyt perjantaina alkavaa Lillehammerin maailmancupia – kunnes antoi lopulta periksi. Norjalainen nähdään ladulla kotimaailmancupissaan Viaplayn logo rinnassaan.

Lue lisää: Norjan tähtihiihtäjä Johannes Hösflot Kläbo uhkaili pomoja boikotilla – tällaiseen ratkaisuun hän päätyi

Vaikka tapaus on Kläbon näkökulmasta loppuunkäsitelty, torstaisessa Lillehammerin lehdistötilaisuudessa kävi ilmi, että toimittajien puolesta näin ei ole. Kolminkertaista olympiavoittajaa pommitettiin kysymyksillä.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan norjalaistoimittajat kysyivät Kläbolta Viaplay-sopasta noin 20 kysymystä – tuloksetta. Norjalaishiihtäjä ei halunnut kommentoida asiaa juuri mitenkään.

– Olen sanonut mitä halusin sanoa. Asiasta lähetettiin lehdistötiedote, ja minulla ei ole siihen mitään lisättävää, Kläbo sanoi.

Tiedotteessa hän oli todennut, että oli tärkeää ilmaista huoli asiasta.

– Vaikka en enää jatka keskustelua, aihe on tärkeä. Onnistuin nostamaan tapauksen tapetille ja osoittamaan, mitä mieltä olen, hän totesi.

Kläbon vaikeneminen ja lehdistötiedotteeseen viittaaminen ei vaientanut norjalaistoimittajia. Hiihtäjältä yritettiin kaivaa vastausta muun muassa siihen, minkälaista keskustelua hän oli käynyt Norjan hiihtoliiton kanssa, oliko hän tuntenut painetta muuttaa mieltään ja oliko Norjan hiihtoliitto hänen mielestään nyt ”voittanut”.

Vastauksia ei tullut. Kläbolta tiedusteltiin myös hänen mielialaansa ykkösestä kymppiin. Siihen norjalaistähti suostui vastaamaan:

– Kolmonen.

Lehdistötilaisuudessa mukana ollut joukkuetoveri Emil Iversen luonnehti sitä tunnelmaltaan ”hieman huonoksi”. Uransa päättänyt nykyinen hiihtoasiantuntija Petter Northug meni vielä pidemmälle:

– On skandaali, että Johannes Kläbon pitää tavata lehdistö vastatakseen kysymyksiin, jotka tiedetään etukäteen. Hänelle pitäisi antaa aikaa valmistautua viikonlopun kilpailuihin, Northug kirjoitti Twitter-tilillään viitaten kysymyksiin Viaplaystä.

Lillehammerin kisaviikonloppu alkaa perjantaina sprinteillä.

Source Link is.fi