Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_faef1955004e7c160918fd0d31b35936, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hillary Clinton julkaisi tuen­osoituksen Sanna Marinille – pääministeri kiitti heti – Uutisalue

Hillary Clinton julkaisi tuen­osoituksen Sanna Marinille – pääministeri kiitti heti

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri ja ensimmäinen nainen Hillary Clinton julkaisi tänään illalla Suomen aikaa Instagramissa ja Twitterissä päivityksen, jossa on kuva hänestä itsestään tanssimassa.

Päivitys on solidaarisuuden osoitus juhlakohuissa reilun viikon ajan mankeloitua pääministeri Sanna Marinia kohtaan.

– Kuten Ann Richards [entinen Texasin kuvernööri] sanoi: ”Ginger Rogers [Hollywoodin kulta-ajan näyttelijä] teki kaiken, mitä [musikaalitähti ja tanssija] Fred Astaire teki. Hän teki sen vain takaperin ja korkokengillä, Clinton kirjoittaa.

Clintonin käyttämä sitaatti on lentävä lause, joka tarkoittaa suunnilleen sitä, että naisen on oltava yhtä vaikuttava ja osaava kuin mies, mutta osoitettava tämä vaikeammissa olosuhteissa. Lauseessa mainitut Rogers ja Astaire ovat amerikkalaisen viihdekulttuurin ikoneita, jotka tunnettiin paitsi merkittävinä näyttelijöinä, myös etevinä tanssijoina.

Ann Richards käytti lausetta demokraattipuolueen puoluekokouksessa vuonna 1988 toimiessaan Texasin valtiovarainministerinä. Hän oli ensimmäinen osavaltiotason poliittiseen virkaan valittu nainen 50 vuoteen.

Clintonin päivitykseensä liittämässään kuvassa hän tanssii Espanjan Cartagenassa. Hän toimi tuolloin ulkoministerin virassa ja oli maassa virkamatkalla.

– Jatka tanssimista, Sanna Marin, ex-ulkoministeri kehottaa.

Marin vastasi Clintonin huomionosoitukseen lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Kiitos, hän kirjoittaa sydän-emojin kera.

Source Link is.fi