Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b84b4cd6f986f465e76858d14ffef3fd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Historiallinen yleisömäärä! Suomalaispelaaja on vauhdissa lähes täpötäydellä valioliigastadionilla – Uutisalue

Naisten jalkapallosarjojen alati kasvava suosio näkyy Englannissa.

Lauantaina maan pääsarjassa Superliigassa tehtiin uusi yleisöennätys, kun Arsenalin ja Tottenhamin väliseen Pohjois-Lontoon paikallismatsiin myytiin yli 50 000 lippua.

Valtava ottelu pelataan poikkeuksellisesti Arsenalin miesten joukkueen kotistadionilla Emiratesillä. Normaalisti Arsenalin naisten joukkue pelaa kotipelinsä 4 500 katsojaa Meadow Parkilla. Emiratesin kapasiteetti on 60 260 katsojaa.

Ottelun tarkka yleisömäärä ei ole vielä tiedossa, mutta Arsenal tiedotti muutaman tunnin ennen ottelun alkua, että lippuja oli siinä vaiheessa myyty 52 000.

Superliigan yleisöennätys menee varmasti uusiksi, sillä edellinen ennätys 38 262 katsojaa. Myös tuolloin otteluna oli Pohjois-Lontoon derby, sillä kertaa Tottenham Hotspur Stadiumilla.

Ennätysottelussa kentällä nähdään myös suomalaisväriä, sillä Helmarien keskikenttäpelaaja Eveliina Summanen pelaa Tottenhamin avauskokoonpanossa. Summanen, 24, siirtyi Lontooseen tammikuussa ruotsalaisesta Kristianstadista.

Tottenhamin toinen suomalaispelaaja, maalivahti Tinja-Riikka Korpela istuu iltapäivän ottelussa vaihtopenkillä.

Suomalaisten joukkueella riittää kirittävää, sillä Arsenal johtaa ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 2–0. Avausmaalin iski Englannin kesällä Euroopan mestariksi johdattanut Beth Mead ja toisen osuman viimeisteli jakson lopulla hollantilainen Vivianne Miedema.

Molemmat joukkueet aloittivat kautensa viime viikolla voitoilla. Arsenal löi Brightonin kotonaan 4–0 ja Tottenham kaatoi Leicesterin vieraskentällä 2–1.