Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_53bd0e71a680715f23aedcd386ee3fdc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

HJK ja KuPS kärkiottelussa tasapeliin – VPS tuhosi AC Oulun täydellisesti – Uutisalue

HJK ja KuPS kärkiottelussa tasapeliin – VPS tuhosi AC Oulun täydellisesti

Helsinki

Miesten jalkapalloliigan kärkikamppailu HJK:n ja KuPSin välillä Helsingissä päättyi 1–1-tasapeliin. VPS musersi vieraissa AC Oulun 6–0, ja Espoossa Honka ja IFK Mariehamn pelasivat 1–1.

KuPS meni johtoon 6. minuutilla Gabriel Bispon maalilla. KuPS ei hallinnastaan huolimatta saanut lisämaaleja, ja Bojan Radulovic toi HJK:n tasoihin rangaistuspotkulla 63. minuutilla. Enempää osumia ei nähty, ja KuPS johtaa sarjaa kolmella pisteellä ottelun enemmän pelanneeseen HJK:hon. Honka on kolmantena, kolmen pisteen päässä HJK:sta.

AC Oulu juhli 20-vuotista taivaltaan, mutta kentällä kekkerit järjesti VPS, joka nautiskeli 6–0-voiton miesten jalkapalloliigan pelissä lauantaina Oulussa.

Ottelu oli VPS:lle jo kolmas vieraspeli, jossa joukkue on mättänyt vähintään viisi maalia. Sarjanousija on tehnyt yhteensä 27 maalia, mikä oli pelin päättyessä eniten koko liigassa.

–  Teimme paljon maaleja Ykkösessä ja meillä pysyi viime vuoden runko kasassa. Jos teet laadukkaita maaleja, niin ihan sama, mikä sarjataso on, ja liigataso ei pysäytä niitä maaleja, hyökkääjä Aleksi Pahkasalo analysoi.

VPS:n kaikki kuusi maalia merkittiin eri miehille. Avausmaalin tehneelle Pahkasalolle maali oli kauden neljäs, joten vaasalaisilla on jo neljä vähintään neljä maalia tehnyttä pelaajaa.

–  Silloin, kun pelisysteemi toimii tuolla tavalla, niin maalintekijöitä löytyy. Oli kiva, että Antti-Ville Räisänen teki tänään ensimmäisen maalinsa, Pahkasalo sanoi.

AC Oulu ei pystynyt tarjoamaan kummoisia juhlia yli 3  000 hengen yleisölleen. Oululaisten korttitalo romahti viimeistään toisen jakson alussa, kun Miika Koskela ajettiin suoralla punaisella ulos hänen rikottua alimpana pelaajana VPS:n Tete Yengiä.