Banner Before Header

HKScanin toimitusjohtajalle äkkilähtö

Lihanjalostaja HKScanin hallitus ja toimitusjohtaja Tero Hemmilä ovat tänään sopineet, että Hemmilä jättää välittömästi yhtiön toimitusjohtajan tehtävät, HKScan kertoo tiedotteessaan.

-Strategiamme mukainen muutos monipuoliseksi ruokataloksi etenee. Nyt tarvitaan pikaisia toimenpiteitä ydinliiketoiminnan kannattavuuden parantamiseksi ja taseen vahvistamiseksi nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, HKScanin hallituksen puheenjohtaja Reijo Kiskola sanoo tiedotteessa.

Hemmilä on toiminut HKScanin toimitusjohtajana helmikuusta 2019 lähtien. HKScan on aloittanut hakuprosessin uuden toimitusjohtajan valitsemiseksi.

HKScanin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Juha Ruohola, joka on yhtiön johtoryhmän jäsen sekä toiminut Baltian liiketoimintayksiköstä, Puolan liiketoiminnasta sekä konsernin viennistä ja tuonnista vastaavana johtajana.

Yhtiö antoi torstaina myös tulosvaroituksen. Päivitetyn ohjeistuksen mukaan HKScan arvioi vertailukelpoisen liiketuloksensa laskevan tänä vuonna vuotta aiempaan verrattuna, kun se aiemmin odotti parannusta viime vuodesta. HKScan uskoo tuloksensa kuitenkin pysyvän voitollisena.

Yhtiö perustelee ohjeistuksen heikennystä energiamarkkinoiden voimakkaasti muuttuneella tilanteella.

Source Link is.fi