Banner Before Header

Hopeaa ja hauis esiin! Iivo Niskanen ja Joni Mäki tykittivät toiseksi parisprintissä – Suomen naiset pettyivät

Iivo Niskanen ja Joni Mäki ottivat olympiahopeaa parisprintissä. Voiton vei Norja. Perinteisellä hiihtotavalla lykityn kilpailun kolmas oli Venäjän olympiakomitean joukkue.

Voittajajoukkue Norjan ankkuri Johannes Hösflot Kläbo kiri vastustamattomasti kärkeen ja jätti hyvin hiihtäneen Mäen toiseksi.

Mäelle olympiamitali on uran ensimmäinen, Iivo Niskaselle viides.

Niskanen otti parinsa vastaan halauksen kera maalissa. Suorituksen jälkeen nähtiin myös Mäen odotettu hauispullistus.

Meneillään olevissa Pekingin kisoissa Niskanen on voittanut jo kolme mitalia: kullan, hopean ja pronssin. Mäki on puolestaan pariviestin MM-hopeamitalisti viime vuodelta.

Naisten parisprintti näytti Suomen osalta hyvältä melkein loppumetreille asti. Lopulta Suomelle tuli kuitenkin karvas neljäs sija.

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski olivat siis finaalin neljänsiä. Yllätysvoiton otti Saksa, Ruotsi oli toinen ja Venäjän olympiakomitean joukkue kolmas. Suomi hävisi voittajajoukkueelle 3,9 sekuntia.

Finaali alkoi Kerttu Niskasen komennossa ja Suomi tuli ykkösenä ensimmäiseen vaihtoon.

Dramaattinen hetki nähtiin, kun Norjan mitalimahdollisuudet kuihtuivat kasaan Tiril Udnes Wengin katkenneen sauvan myötä.

Niskanen repi epätoivoisesti eroa muihin ennen viimeistä vaihtoa, mutta Saksa pääsi ykkösenä ja 0, 6 sekuntia edellä ankkuriosuudelle. Pärmäkoski otti ykköspaikan ja piti siitä kiinni vielä kilometri ennen maalia, mutta hyvin tiiviissä rykelmässä tultiin maalia kohti ja Pärmäkoski jäi kärkikolmikosta.

Saksa tuli maaliin ensimmäisenä, Ruotsi kiri hopealle ja Venäjä kolmanneksi.

Suomalaisten osalta finaaliin pääsy ei tehnyt tiukkaa, vaikka alkuerät käynnistyivät aamutuimaan pienen hämmennyksen kera.

Vielä aamulla olympialaisten virallisilla verkkosivuilla luki, että kustakin parisprintin karsintaerässä pääsee kaksi parasta jatkoon ja yhteensä kuusi aikojen perusteella.

Tieto vaihtui kuitenkin hieman ennen kilpailua, niin että jatkoon pääsikin neljä joukkuetta per erä ja yhteensä vain kaksi aikojen perusteella.

Toisessa karsintaerässä hiihtäneet Kerttu Niskanen ja Pärmäkoski tekivät alkuerissä helpon ja rennon oloisen suorituksen.

Source Link is.fi