Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_16334155093e9ca6cae53336862da7c5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HS: Helsinkiläismies osallistui ”rikkaiden ja keskituloisten lottoarvontaan” ja sai sijoitusasunnon markkina­hintoja halvemmalla – Uutisalue

HS: Helsinkiläismies osallistui ”rikkaiden ja keskituloisten lottoarvontaan” ja sai sijoitusasunnon markkina­hintoja halvemmalla

Alkuvuonna hitas-asunnon ostanut Aapo Puskala teki kumppaninsa kanssa kaupat puhtaasti sijoitusmielessä: hän aikoo panna Helsingin Jätkäsaareen ensi vuonna valmistuvan asunnon vuokralle, Helsingin Sanomat kertoo. Näin siitä huolimatta, että Puskalan omaatuntoa kolkuttaa.

– Mielestäni systeemi on surkea. Käytännössä tämä on lottoarvonta, johon voivat osallistua keskituloiset ja rikkaat, Puskala sanoo HS:lle.

Puskala sai 66-neliöisen kaksion 430 000 eurolla, josta 120 000 euroa piti maksaa heti ja loput maksetaan rahoitusvastikkeissa. Hän arvioi asunnon arvon 100 000 euroa suuremmaksi.

Aalto-yliopiston raportin mukaan vuoden sisällä rakennetun Hitas-asunnon omistajat ovat saaneet tukea melkein 90 miljoonaa euroa, HS kertoo.

Kaupunki päätti noin kaksi vuotta sitten, että nykyinen hitas-malli lakkautetaan. Tilalle on tarkoitus rakentaa jokin korvaava järjestelmä.

Hitas on saanut osakseen rankkaa arvostelua.

Helmikuussa Taloussanomat uutisoi, että Jätkäsaaren nousevan hitas-talon kalleimpaan kattohuoneistoon oli tullut suoranainen hakemusvyöry.

– Eikö sekoilun pitänyt jo päättyä? kysyi Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus tuolloin Twitterissä.

Hänen mukaansa kaupungin rahoja heitetään hukkaan, kun arpajaisiin voi osallistua vain ne, joilla on satojatuhansia euroja asunnon ostoon.

Source Link is.fi