Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_81cd112ad55d8bd0babdcc0deb8c136e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
HS: Nämä tehtaat suljetaan lakon vuoksi | Verkkouutiset – Uutisalue

HS: Nämä tehtaat suljetaan lakon vuoksi | Verkkouutiset

Metsä Group kertoo Helsingin Sanomille jatkavansa tehtaidensa alasajoja maanantaina alkaneen kuljetuksia estävän poliittisen lakon vuoksi. Metsäteollisuudessa lakko vaikuttaa nyt yhteensä yhdeksällä eri paikkakunnalla toimiviin tehtaisiin.

Perjantaina seisahtuu Metsä Groupin Joutsenon sellutehdas ja Kaskisten kemihierretehdas. Viikonloppuna alkaa Kemin biotuotetehtaan alasajo, minkä jälkeen myös Kemin kartonkitehdas pysähtyy.

Pelkästään Kemin biotuotetehtaan kiinnimeno koskettaa Metsä Groupin mukaan koko ketjussa noin 2500 henkilöä. Sulkemisen vaikutus Suomenkin mittakaavassa on merkittävä.

– Kaikki ymmärtää, että kun meillä on vasta valmistunut kahden miljardin investointi eikä se tuota tuona aikana mitään, niin puhutaan todella merkittävistä vaikutuksista, Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen sanoo tehtaasta, jonka toiminta alkoi viime syksynä.

UPM:stä kerrotaan HS:lle, että toistaiseksi yhtiöllä seisovat Rauman ja Jämsän paperitehtaat. Kymin paperitehtaan toinen vielä toiminnassa oleva linja tullaan myös ajamaan alas. Lisäksi Kymin ja Kaukaan sellutehtaiden alasajo aloitetaan torstaina.

Stora Enso kertoi eilen keskeyttävänsä tuotannon Varkauden-pakkauskartonkitehtaalla. Myös yhtiön Imatran tehtailla on ajettu tai ajetaan alas joitain tuotantolinjoja. Tehtaita ei aiota kuitenkaan sulkea kokonaan.

Puuyhtiö Vervowood puolestaan aloittaa koko henkilöstöä koskevat ja mahdollisesti lomautuksiin johtavat muutosneuvottelut, joiden syyksi yhtiö kertoo tällä viikolla alkaneen lakon.