Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fdc8a48249348ba25888897fdb8bb1d6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oletko kääntynyt muslimiksi aivan äskettäin? Kerro meille miksi, teemme juttua – Uutisalue

Oletko kääntynyt muslimiksi aivan äskettäin? Kerro meille miksi, teemme juttua

Uskonto kiinnostaa tällä hetkellä: esimerkiksi ortodoksinen kirkko on kertonut muutoksesta, jollaista ei ole ennen nähty. Myös kristinusko on alkanut kiinnostaa varsinkin nuoria miehiä.

Musliminainen puhuu puhelimeen. Hänellä on sininen hijab-huivi.

Kaikki muslimit eivät käytä hijab-huivia, sillä siitä on Koraanissa erilaisia tulkintoja. Kuvituskuva. Kuva: imago/Dean Pictures/ All Over Press

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomessa asuu arviolta 130 000 muslimia. Jo vajaa kymmenen vuotta sitten arvioitiin, että määrä kasvaisi 190 000:een vuoteen 2050 mennessä.

Uskonto kiinnostaa laajemminkin: esimerkiksi ortodoksinen kirkko on kertonut, että korona-ajan jälkeen kirkkoon on liittynyt paljon nuoria ja nuoria aikuisia. Myös nuorten miesten kiinnostus kristinuskoon vaikuttaa olevan kasvussa.

Eurooppalaisten tutkimusten perusteella tiedetään se, että ihmiset kiinnostuvat islaminuskosta usein sen selkeyden vuoksi. Tällä hetkellä muslimit viettävät paastokuukautta eli ramadania.

Osa muslimeista on saattanut tehdä päätöksen kääntyä toisesta uskosta islaminuskoon.

Oletko itse tai onko perheenjäsenesi kääntynyt muslimiksi lähiaikoina? Miksi ja millaiset asiat vaikuttivat päätökseesi? Teemme juttua aiheesta – voit kertoa kokemuksesi toimitukselle alla olevalla lomakkeella:

Source Link yle.fi