Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9de76b9fcd45970f305ad3619093918b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Hullu fiilis” – Lauri Markkanen avasi Yle Urheilulle tunnelmiaan historiallisen valinnan jälkeen – Uutisalue

”Hullu fiilis” – Lauri Markkanen avasi Yle Urheilulle tunnelmiaan historiallisen valinnan jälkeen

Lauri Markkanen osaa arvostaa valintaa NBA:n tähdistöotteluun vielä enemmän kaikkien vastoinkäymisten jälkeen.

Lauri Markkanen pelaa tähdistöottelussa 19. helmikuuta. Kuva: Getty Images

Sakari Lund,

antti-jussi sipilä

Lauri Markkanen on ehtinyt nukkua yhden yön historiallisen valinnan jälkeen. Markkasesta tuli kaikkien aikojen ensimmäinen pohjoismaalainen, joka on valittu NBA:n tähdistöotteluun maailman parhaiden pelaajien joukkoon.

– Aika hullu fiilis, Markkanen sanoi Yle Urheilulle.

– On tehty paljon töitä sen eteen. Tiedostan sen, että jotain on tullut tehtyä oikein.

Markkasen NBA-ura ei ole ollut koko ajan yhtä juhlaa. Chicagossa suomalaispelaaja joutui vähitellen pienempään rooliin. Sieltä hän siirtyi Clevelandiin. Siirto täksi kaudeksi Utah Jazziin oli lopulta Markkasen uran kannalta täysosuma. Vaikeuksien jälkeen hän osaa arvostaa valintaa tähdistöotteluun sitäkin enemmän.

– Tämä merkitsee paljon, tätä on henkilökohtaisella tasolla haviteltu. Se merkitsee vielä enemmän, kun tiedostaa vastoinkäymiset, mitä on ollut, varsinkin viimeiset pari vuotta Chicagossa.

– Sitä osaa arvostaa enemmän, koska kaikki eivät saa sitä toista mahdollisuutta. Kun alkaa mennä huonosti, saattaa olla pois liigasta.

Eilen illalla paikallista aikaa Markkanen seurasi valintaa tv:stä.

– Oli jännittävät hetket kotisohvalla perheen ja agentin kanssa. Valinnan jälkeen puhelin alkoi piippaamaan. Sitten lähdin pressiin hallille. Koko joukkue oli paikalla ja pidettiin pienet juhlat. En olisi voinut saavuttaa tätä ilman heitä kaikkia. Jokaista on tarvittu kokista huoltajiin.

NBA-koripalloilijan arki kuitenkin jatkuu valinnasta huolimatta.

– Nyt ollaan jo treenihallilla ja valmistaudutaan illan otteluun, Markkanen totesi.

Utah kohtaa lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa Atlantan.

Tähdistöottelu pelataan Utah Jazzin kotihallissa paikallista aikaa sunnuntaina 19. helmikuuta. Markkanen ei aio kuitenkaan pysähtyä siihen.

– Nyt isompia juttuja kohti, tämä oli hyvä välietappi.

Source Link yle.fi