Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_00479b7240efc6f900836026cf8d4dd3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hurja väite Aleksei Navalnyistä: Tämän takia Vladimir Putin määräsi hänen kuolemansa juuri nyt | Verkkouutiset – Uutisalue

Hurja väite Aleksei Navalnyistä: Tämän takia Vladimir Putin määräsi hänen kuolemansa juuri nyt | Verkkouutiset

Vankeudessa kuollut venäläinen oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi oli määrä vaihtaa Saksassa vankilatuomiota istuvaan Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n agentiksi tunnistettuun salamurhaaja Vadim Krasikoviin, Navalnyin tiedottaja Maria Pevtshik sanoo.

Pevtshik kertoo Navalnyin Youtube-kanavalla julkaistulla videolla (alla), että Krasikovin vaihto kahteen Venäjällä vangittuun Yhdysvaltain kansalaiseen ja Navalnyihin oli jo käytännössä sovittu. Pitkään jatkuneiden neuvottelujen kerrotaan liikahtaneen taas viime vuoden lopussa.

Hänen mukaansa Venäjän diktaattori Vladimir Putin päätti kuitenkin määrätä Navalnyin surman saatuaan tietää, että Krasikov vapautettaisiin vain vaihdossa Navalnyihin. Pevtshikin mukaan Putin ei olisi voinut sietää Navalnyin vapauttamista.

– Koska he [Yhdysvallat ja Saksa] ovat periaatteessa valmiita vaihtamaan Krasikovin, on yhdestä pelinappulasta [Navalnyi] vain päästävä eroon ja tarjottava jotakin muuta kuin aika on otollinen, Maria Pevtshik kuvailee Venäjän johtajan ajattelua.

Navalnyin tiedottaja kuvailee Putinin toimintaa videolla täysin järjettömäksi ”hullun mafioson käytökseksi”.

– Keskeistä on, että Putin on mennyt sekaisin Navalnyitä kohtaan kokemastaan vihasta. Putin vihaa häntä niin paljon, että hän toimi omaksi vahingokseen ja omia etujaan vastaan. Putin tietää loppujen lopuksi, että Navalyi olisi voinut päihittää hänet – että Aleksei Navalnyi edusti tulevaisuutta ja hän itse menneisyyttä.

– Putin tietää varmasti, että Navalnyin tutkimukset ovat saattaneet hänen eliittinsä, hänen Yhtenäinen Venäjä -puolueensa ja hänen FSB-kumppaninsa ikuisesti häpeään.

Maria Pevtshikin mukaan Vladimir Putin tulee jäämään Navalnyin paljastusten myötä historiaan pelkurina ja korruptoituneena poliitikkona.

(Uutinen päivittyy)