Banner Before Header

Huuhkajat ei saanut etua kelistä – Kanada taktikoi historiallisen voiton pakkasen ja lumen avulla

Kanadan jalkapallomaajoukkue käytti kaikki vippaskonstit voittaakseen huipputärkeän ottelun Pohjois- ja Keski-Amerikan MM-karsinnoissa keskiviikon vastaisena yönä.

Kanada kohtasi kotikentällään Meksikon. Ottelun ajoittuminen marraskuuhun antoi maan jalkapalloliitolle nerokkaan idean.

Peli päätettiin järjestää Edmontonissa avoimella Commonwealth Stadiumilla. Pelin aikana siellä oli seitsemän astetta pakkasta.

Ottelu olisi voitu pelata myös katetulla BC Place -stadionilla Vancouverissa, mutta yllättäen näin ei tehty.

Edmontonissa satoi pelipäivänä lunta, ja stadionilla olikin käynnissä ennen peliä lumenluontitalkoot. Kanadan maajoukkue nimesi areenan meksikolaisille kuittaillen Estadio Icetecaksi. Meksikon maajoukkueen kotistadion on nimeltään Estadio Azteca.

– Edmonton! Luotamme siihen, että teette tästä jäälinnakkeemme tänään, Kanadan joukkue tviittasi ottelupäivänä.

Ottelujärjestäjien taktikointi toimi, sillä Kanada voitti ottelun 2–1 ja nousi karsintalohkonsa kärkeen pisteen verran USA:n edelle.

Pohjois- ja Keski-Amerikan karsinnoissa on vain yksi lohko, josta kolme parasta joukkuetta etenee suoraan MM-kisoihin ja neljänneksi sijoittunut joutuu jatkokarsintaan. Lohkon kärjessä on nyt neljä joukkuetta kahden pisteen sisällä.

Itse ottelussa Kanadan 2–0-maalia seurasi hauska tuuletus, kun laitapuolustaja Sam Adekugbe hyppäsi kentän vieressä olevaan lumikasaan.

Voitto Meksikosta oli todella harvinaista herkkua Kanadalle. Sen edellisestä Meksiko-voitosta MM-karsintapelissä on peräti 45 vuotta. Edellinen voitto tuli Vancouverissa vuonna 1976.

Source Link is.fi