Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bf6ee253be326ff4ca38aa264921ef18, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Huumeparoni El Chapon vaimo vältti elinkautisen vankeuden – näin tuomari perusteli poikkeuksellista päätöstä – Uutisalue

Huumeparoni El Chapon vaimo vältti elinkautisen vankeuden – näin tuomari perusteli poikkeuksellista päätöstä

Meksikolaisen huumeparonin Joaquin ”El Chapo” Guzmanin vaimo Emma Coronel Aispuro on saanut kolmen vuoden vankeustuomion roolistaan Sinaloan kartellissa, BBC uutisoi.

Coronel, 32, oli kesäkuussa myöntänyt syyllisyytensä muun muassa laittomien huumeiden jakeluun liittyvään salaliittoon osallistumisesta. Nainen myös tunnusti auttaneensa miestään pakenemaan meksikolaisesta vankilasta. Coronel ilmaisi katuvansa tekojaan, minkä takia syyttäjät eivät lopulta vaatineet elinkautista vankeusrangaistusta vaan pyysivät lyhyempää tuomiota.

Lue lisää: Kartellipomo El Chapon Emma-vaimo tunnusti huumerikokset – entistä missiä odottaa elinkautinen tuomio

Liittovaltion syyttäjä Anthony Nardozzi oli hakenut huumeparonin puolisolle neljän vuoden vankeusrangaistusta, sanoen, että Coronel toiminta oli ”merkittävää,” mutta hänen roolinsa oli minimaalinen ja hän ”nopeasti otti vastuun rikollisesta toiminnastaan”.

Coronel oli pyytänyt tuomaria ottamaan huomioon hänen ja Guzmanin 9-vuotiaat kaksoset, jotka joutuvat jo nyt kasvamaan ilman toista vanhempaansa, CNN kertoo. Guzman, 64, istuu parhaillaan elinkautista vankeusrangaistusta Coloradossa.

Piirros Emma Coronel Aispurosta kuuntelemassa tuomarin ratkaisua.

Tiistaisessa oikeuden istunnossa Washingtonissa Coronel määrättiin luovuttamaan lähes 1,5 miljoonaa dollaria eli reilu 1,3 miljoonaa euroa sekä suostumaan olemaan neljä vuotta valvottavana sen jälkeen, kun hän pääsee vankilasta.

Coronelin isä on Inés Coronel Barreras, joka on Sinaloan kartellin korkean tason johtaja. Coronel tapasi tulevan aviomiehensä ollessaan vain 17-vuotias missikilpailija. Guzman oli tuolloin jo 49-vuotias. Pariskunta avioitui, kun Coronel oli 18-vuotias.

Lue lisää: El Chapon Emma-vaimon, 31, elämä on kuin saippua­ooppera – missi­kilpailijasta huume­paronin puolisoksi ja lopulta syytteisiin

Emma Coronel Aispuro tapasi aviomiehensä alaikäisenä.

Tuomari päätyi antamaan yleistä käytäntöä ja syyttäjän vaatimuksia kevyemmän tuomion osin sen takia, että Coronel oli tavannut miehensä alaikäisenä. Tuomari myös sanoi huomioineensa sen, että Coronel oli jo nyt joutunut vankilassa koviin oloihin koronarajoitusten takia. Lisäksi nainen on ollut eristyksissä 22 tuntia päivässä oman turvallisuutensa takia.

Coronelin puolustus oli myös huomauttanut, että Coronel ei välttämättä koskaan voi palata Meksikoon, sillä hänen oli virheellisesti väitetty tehneen yhteistyötä amerikkalaisviranomaisten kanssa muita kartellin jäseniä vastaan.

– Onnea. Toivon, että voit kasvattaa kaksosesi toisessa ympäristössä kuin se, jollaisessa sinä olet ollut tähän päivään asti. Onnea, tuomari sanoi.

Lue lisää: Pahamaineisen El Chapon vaimo Emma kertoo nyt uskomattomasta elämästään – samppanjan ja jahtien takana aukeaa salaisuuksien maailma

Source Link is.fi