Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c26c53b5c30bf67cc57bc845c293fdd1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hyundain rallitallissa kuohuu – maailmanmestarin 21-vuotias poika sai potkut – Uutisalue

Hyundain rallitallissa kuohuu – maailmanmestarin 21-vuotias poika sai potkut

Ruotsalaiskuljettaja Oliver Solberg sai torstaina ikäviä uutisia. Hän ei jatka Hyundain WRC-tallissa enää tällä kaudella.

Ruotsalaisen viimeiseksi esiintymiseksi Hyundailla jäi viime viikonloppuna ajettu Uuden-Seelannin MM-ralli, jossa hän sijoittui viidenneksi.

Huippulupaavana pidetyn Solbergin paikan kauden kahdessa viimeisessä MM-rallissa saa kokenut espanjalainen Dani Sordo.

Hyundai ilmoitti samalla, että sen taktiikkana on lähteä vuoden 2023 WRC-sirkukseen kolmella kokeneella kuljettajalla.

Tallin kärkikuskit ovat tällä kaudella olleet Ott Tänak ja Thierry Neuville.

Uusi käänne saattaa avata suomalaiskuski Teemu Suniselle mahdollisuuden edetä Hyundain tehdastiimiin. Suninen on kiidättänyt tänä vuonna Hyundain WRC2-autoa tällä kaudella.

Solberg on ollut Hyundain ratin takana epäluotettava hahmo, jonka otteet ovat aiheuttaneet rallikatsojien riveissä toisinaan jopa myötähäpeää.

Solberg ajoi tänä vuonna Jyväskylän MM-rallissa pöpelikköön toisen kilpailupäivän ensimmäisessä mutkassa ja joutui keskeyttämään. Nuorukainen murtui sen jälkeen kyyneliin.

Lue lisää: Ruotsin Oliver Solberg, 20, teki todella nolon mokan Jyväskylän MM-rallissa – murtui lohduttomaan itkuun

Solberg on kuljettajien MM-pistetilastossa sijalla 12 eli neljänneksi viimeisenä. Ruotsalainen on kerännyt 11:ssä osakilpailussa vaivaiset 33 pistettä.

Tilaston kärjessä olevan Kalle Rovanperän saalis on 237 pistettä. Hän on jo varmistanut maailmanmestaruuden.

Lähimmäksi Rovanperää ovat päässeet Solbergiä paljon kokeneemmat Hyundai-kuskit Tänak (173 p) ja Neuville (144 p). Tallin neljäs kuljettaja – Solbergin kanssa tallin kolmannessa autossa vuorotellut – Sordo on taulukossa yhdeksäntenä 49 pisteellä.

Potkut Hyundailta saanut 21-vuotias on norjalaisen rallin maailmanmestarin Petter Solbergin poika.

Source Link is.fi