Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fdc8a48249348ba25888897fdb8bb1d6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Hyvinvointiala pitää annettuja lakkovaroituksia erittäin valitettavina | Verkkouutiset – Uutisalue

Hyvinvointiala pitää annettuja lakkovaroituksia erittäin valitettavina | Verkkouutiset

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattijärjestöt antoivat tänään uuden lakkovaroituksen, joka koskee yksityistä varhaiskasvatusta sekä lastensuojelua.

Hyvinvointiala HALI ry pitää annettuja lakkovaroituksia erittäin valitettavina.

– Olen hyvin pahoillani työriidan eskaloitumisesta, sanoo HALIn työmarkkinajohtaja Tuomas Mänttäri tiedotteessa.

– Työnantajapuoli on tarjonnut 11,2 prosentin palkankorotusta kahden ja puolen vuoden ajanjaksolle. Tämä on erittäin avokätinen tarjous ja olisi ohittanut julkisen puolen vähimmäispalkat reilusti.

Tänään annetut lakkovaroitukset koskevat yksityistä varhaiskasvatusta ja lastensuojelua. Lakko yksityisissä päiväkodeissa alkaisi 31.5. ja päättyisi 2.6. Lakko yksityisissä lastensuojelulaitoksissa alkaisi 31.5. ja päättyisi 3.6.

Jo aiemmin ammattijärjestöt ovat antaneet yksityisiä päiväkoteja ja tehostetun ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköitä koskevat lakkovaroitukset. Näiden lakkojen on määrä alkaa 23.5., mikäli sopua ei saada aikaiseksi. Lisäksi yksityisellä sosiaalipalvelualalla on voimassa ylityö- ja vuoronvaihtokielto 30.5. saakka.

HALI pitää ammattijärjestöjen vaatimusta paljon yli 13 prosentin palkankorotuksista runsaan kahden ja puolen vuoden ajalle epärealistisena.

HALIn mukaan yksityisen sosiaalipalvelualan taloudellinen tilanne on erittäin haastava. Monet alan yritykset ja järjestöt toimivat jo nyt tappiolla, koska niiden hyvinvointialueilta saama korvaus palveluista on paljon julkisen puolen omia kustannuksia matalampi.

LUE MYÖS:
Useita lakkovaroituksia yksityiselle sosiaalipalvelualalle