Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8ed56f5e175f0c40bb9c3b4e63c26220, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ian-hirmumyrskyssä kuollut ainakin 25 ihmistä – iski Floridan jälkeen Etelä-Carolinaan – Uutisalue

Ian-hirmumyrskyssä kuollut ainakin 25 ihmistä – iski Floridan jälkeen Etelä-Carolinaan

Hirmumyrsky Ian iski Etelä-Carolinaan perjantai-iltapäivällä aiheutettuaan edellispäivinä valtavat tuhot ja kymmeniä kuolemia Floridassa, muun muassa uutistoimisto Reuters ja brittilehti The Guardian kertovat.

Ian iski Floridanlahden rannikolle keskiviikkona yhtenä voimakkaimmista myrskyistä, joka on koskaan osunut Yhdysvaltain mantereelle. Viranomaiset pelkäävät, että siitä tulee Floridan historian suurin luonnonkatastrofi.

Floridan poliisiviranomaisten mukaan myrskyssä on kuollut osavaltiossa 23 ihmistä, uutistoimisto AFP kertoo. AFP kuitenkin huomauttaa, että esimerkiksi CNN:n siteeraamien piirikuntaviranomaisten mukaan kuolleita saattaa olla jopa 45. Kuubassa myrskyn raportoitiin aiheuttaneen kaksi kuolemantapausta.

Ennen rantautumistaan Floridaan Ian kylvi tuhoa Kuubassa muun muassa katkaisten sähköt käytännössä kaikilta maan 11,3 miljoonalta asukkaalta. Kuuban hallitus on pyytänyt Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinnolta hätäapua, The Wall Street Journal raportoi perjantaina.

Ian rantautui Etelä-Carolinaan lähellä Georgetownin rantakaupunkia. Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen (NHC) mukaan tuulennopeus oli tuolloin enimmillään lähes 39 metriä sekunnissa. Myrsky katkaisi sähköt yli 400 000:lta kotitaloudelta ja yritykseltä Etelä- ja Pohjois-Carolinan osavaltioissa.

Ian, joka on nyt luokiteltu posttrooppiseksi sykloniksi, tuo heikentyessään rankkasateita ja mahdollisia äkkitulvia osiin Pohjois- ja Etelä-Carolinan sekä Virginian ja Länsi-Virginian osavaltioita ainakin lauantaiaamuun asti.

Source Link is.fi