Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_db75650987b4a4978f121212c0021b6e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
IL: Tämä seikka ruoka-avun hakijoissa ihmetyttää järjestäjää | Verkkouutiset – Uutisalue

IL: Tämä seikka ruoka-avun hakijoissa ihmetyttää järjestäjää | Verkkouutiset

Ruoka-apua jakava yhdistys Keski-Uudellamaalla on törmännyt ilmiöön, jossa asiakkaat kyräilevät toisiaan ja hävikkiruoasta jopa tapellaan. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Ruokajakoa järjestävän Yksinäiset yhteen -yhdistyksen toiminnanjohtaja Hanna Tienhaara kertoo, että asiakkaiden keskinäisiä riitoja pyrittiin välttämään pakkaamalla ruoka valmiisiin kasseihin. Se aiheutti kuitenkin seuraavan pulman, kun hakijat eivät olleet tyytyväisiä saamiinsa kasseihin ja laittoivat Tienhaaran mukaan jopa yhdistystä mustamaalaavia huhuja liikkeelle.

– Tämä on ollut aika iso ongelma. Että tämä on aikamoinen sirkus, mitä täällä pyöritän tällä hetkellä, Tienhaara sanoo IL:lle.

Nyt yhdistys on palannut käytäntöön, jossa ihmiset voivat ottaa ruoka-avusta mukaan mitä haluavat, ja käsirysyjä on jälleen syntynyt.

Tienhaaran mukaan ihmiset ovat ronkeleita ja vieraantuneita ravinnosta.

– Kuulen koko ajan sitä, että ”en syö mitään kauraleipää, yök, olisiko sitä tiettyä limppua”.

Samoin esimerkiksi huonovartiset sipulit eivät kelpaa, vaikka itse sipuli olisi kunnossa, sillä ne eivät näytä kauniilta, hän jatkaa.

Tienhaara korostaa, että kiittämättömyys ei koske kaikkia kävijöitä.

Iltalehden haastattelemat ruoka-aputoimijat Tampereella ja Turussa eivät tunnista kuvattuja ongelmia, vaan enemmänkin ongelmana on vähävaraisille jakoon saadun ruoan riittävyys ja ennakoitavuus.

– Ajattelen, että ei kenenkään aika riitä huvikseen tulla hakemaan sitä päiväysvanhaa leipää tai valmisruokalaatikkoa, toteaa Tampereen seurakuntien ruoka-avun asiantuntija Marja Palkonen IL:lle.