Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4d626842a113f34471f6774385e24fd3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Illinoisin ampujalle syytteet seitsemästä murhasta – Uutisalue

Illinoisin ampujalle syytteet seitsemästä murhasta

Itsenäisyyspäivän joukkoampuja sai syytteet seitsemästä ensimmäisen asteen murhasta, kertoi Lake Countyn syyttäjä tiistai iltana. Maksimirangaistus on elinkautinen vankeustuomio ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Poliisin mukaan syytetyn, Robert Crimon epäillään ampuneen väkijoukkoon yli 70 laukausta.

Teon motiivi ei ole vielä viranomaisten tiedossa. Poliisin mukaan toistaiseksi ei kuitenkaan ole näyttöä siitä, että kyseessä olisi ollut rasistinen tai uskontoon perustuva viharikos.

Syytetty on ollut poliisin kanssa aiemminkin tekemisissä. Huhtikuussa 2019 mies oli yrittänyt itsemurhaa ja syyskuussa 2019 poliisi oli hälytetty syytetyn kotiin, koska hän on käyttäytynyt aggressiivisesti ja ”uhannut tappaa kaikki”.

Tuolloin poliisi oli takavarikoinut Crimolta teräaseita.

Itsenäisyyspäivän kulkueen ammuskelussa syytetyllä oli laillisesti hankittu ase. Luvan aseeseen mies oli saanut joulukuussa 2019.

Source Link yle.fi