Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_90fbea1a14bd65fcf5405d714f8e6abc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ilveksen tähtivahti sai jo toisen iskun päähänsä – Jussi Ahokas väitti Langhamerin tehneen kuolemaa, Antti Pennaselta painava puheenvuoro – Uutisalue

Ilveksen tähtivahti sai jo toisen iskun päähänsä – Jussi Ahokas väitti Langhamerin tehneen kuolemaa, Antti Pennaselta painava puheenvuoro

Ilveksen ja TPS:n tiistai-illan liigakamppailun puheenaiheeksi nousi Kasper Koskisen päähän kohdistunut taklaus maalivahti Marek Langhameriin. Antti Pennasen mukaan tshekkivahti ei pelaa torstaina.

Marek Langhamer on ollut SM-liigan parhaimpia maalivahteja. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Jääkiekon SM-liigassa nähtiin tiistain ottelussa hurja tilanne, kun Ilveksen tshekkivahti Marek Langhamer sai jälleen iskun päähänsä. TPS:n nelosketjun laituri Kasper Koskinen, 22, luisteli tilanteessa kohti maalia ja osui kiekon sulkeneeseen Langhameriin.

Langhamer kaatui jäähän päätään pidellen. Kerta oli jo toinen viikon sisällä, sillä viime lauantaina JYPin Braden Christoffer kolasi tshekkivahdin samalla tavalla. Christoffer sai tilanteesta kuuden ottelun pelikiellon.

Christofferille ei tuomittu ottelussa tilanteesta rangaistusta, mutta Koskinen sai 5+20-minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas oli tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen viiden minuutin alivoimalla. Hän ihmetteli Langhamerin toimintaa tilanteessa.

– Varmasti joo osui päähän. Sitä ihmettelen, että hän teki kuolemaa ja jatkoi kentällä. Se ihmetytti. Päähän osui, siitä pitää antaa rangaistus. Siitä ei kahta sanaa, Ahokas kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen puhui puolestaan pelaajan vastuusta.

– Jyväskylässä mentiin Langhameria päin ja osui päähän kovaa. Tänään uudestaan. Molemmat ovat ihan turhia. Kun on aikaa väistää, niin kenttäpelaajan ei tarvitse mennä tuollaisessa tilanteessa maalivahtia päin, Pennanen kommentoi ja jatkoi:

– Paljon puhutaan kurinpidosta, tuomareista ja meidän valmentajien, minun ja Ahokkaan vastuusta. Koen, että myös pelaajilla on vastuu, miten he toisiaan kohtelevat, miten ottavat taklausia vastaan, miten he ovat (niihin) valmiita ja miten he myöskin taklaavat.

Pennanen sanoi lopuksi, ettei hän usko Langhamerin pelaavan KalPaa vastaan torstaina.

Toista kauttaan Ilveksessä pelaava Langhamer on ollut tällä kaudella SM-liigan parhain maalivahti Artjom Zagidulinin ohella. Langhamerin torjuntaprosentti 92,64 on liigan paras ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,86 toiseksi alhaisin. Nollapelejä on viisi kappaletta.

Ottelu päättyi Ilveksen 3–1-voittoon. Voittomaalin viimeisteli päätöserässä 18-vuotias Samu Bau, jolle osuma oli liigauran ensimmäinen.

Muista maaleista vastasivat ylivoimaosumilla Ilveksen Henrik Haapala ja TPS:n Kalle Väisänen. Ilveksen Eemeli Suomi iski loppulukemat tyhjään maaliin. Voitto oli Ilvekselle kolmas perättäinen.

Source Link yle.fi