Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6957ba738b9ac7248b63bee2a4780d95, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
IMF:n johtokunta nimitti Kristalina Georgievan uudelle pääjohtajakaudelle – Uutisalue

IMF:n johtokunta nimitti Kristalina Georgievan uudelle pääjohtajakaudelle

Kristalina Georgieva on johtanut valuuttarahastoa vuodesta 2019.

Kuva: Stefani Reynolds / Lehtikuva

Bulgarialainen Kristalina Georgieva on nimitetty Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n pääjohtajaksi toiselle viiden vuoden kaudelle, IMF:n johtokunta vahvisti perjantaina. IMF:n asiasta antaman lausunnon mukaan johtokunnan tekemä päätös oli ollut yksimielinen.

Aiemmin tässä kuussa johtokunta oli jo kertonut, että Georgieva oli ollut ilmoittautumisajan päättyessä ainoa pääjohtajaehdokas.

Georgieva, 70, jatkaa nimityksen myötä tehtävässään, kun hänen nykyinen kautensa tulee päätökseen syyskuun lopulla. Georgieva on johtanut valuuttarahastoa vuodesta 2019.

– Olen syvästi kiitollinen rahaston johtokunnan luottamuksesta ja tuesta, Georgieva sanoi ja lisäsi, että hänelle on kunnia jatkaa IMF:n johdossa.

Georgievan toimikaudella IMF on auttanut maita, jotka ovat kärsineet taloudellisista vaikeuksista muun muassa koronaviruspandemian aikana.

Source Link is.fi