Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_cb7d7aa10c4069b61d19ba98ab034a49, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
IS-tuomio: Tälle miehelle pitää pystyttää 10-metrinen patsas – ”Päälle tv-kamerat ja rantalokit paskomaan olkapäille” – Uutisalue

IS-tuomio: Tälle miehelle pitää pystyttää 10-metrinen patsas – ”Päälle tv-kamerat ja rantalokit paskomaan olkapäille”

IS:n raati ruotii viime viikon tapahtumat Veikkausliigassa.

Taas on viikko Veikkausliigaa takana. Sarjaa pelattiin ripotellen pitkin viime viikkoa yhteensä viiden ottelun verran. Viikon tapahtumia perkaavat taattuun IS-tuomiotyyliin toimittajat Joonas Kuisma ja Tony Pietilä sekä asiantuntija Marko Rajamäki.

Tulokset 9.–13.8.

VPS–SJK 3–2

Haka–IFK Mariehamn 1–1

AC Oulu–FC Lahti 1–1

Honka–Inter 1–0

Ilves–KuPS 0–3

Eurokarsinnat 10.8.

Euroopan liiga: Qarabag–HJK 2–1

Joonas Kuisma

Tähti

Vaasan Palloseura. Herramunvereni, seuraa raitaa ja laittakaa dirlandaa soimaan. Seitsemän (7) voittoa putkeen ja ote visusti kiinni yläloppusarjasta. Jussi Nuorelalle pitää pystyttää 10-metrinen patsas sen lahoavan museokatsomon tilalle. Patsaan päälle tv-kamerat ja rantalokit paskomaan olkapäille. Vepsu on ollut Suomen tylsin seura Petri Vuorisen intellektuellifutiksen jälkeen. Nyt seksi on palannut Hietalahteen.

Sexy football, Jussi Nuorela! Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti

Puheenaihe

Kellarin katutappelu. Sellainen tulee tällä kaudella Veikkausliigan alaloppusarjasta. Kahdeksantena oleva FC Lahti ja viimeisenä majaileva IFK Mariehamn ovat neljän pisteen sisällä toisistaan. Viisi joukkuetta on suorassa putoamisvaarassa. Mukaan mahtuu myös Pirkanmaan paikallinen Ilves–Haka ja Jussi Leppälahden hipster-KTP.

Tyyli

Espoon Hongan saksalaisvahvistus Johannes Wurtz onnistui maalinteossa kotidebyytissään, kun keltamustat kaatoi Interin 1–0. Huippujoukkueissa pelanneen Wurtzin nimestä tulee väistämättä mieleen makkara (Die Wurst). Oispa makkaraa.

Johannes ”Wurst” tuuletti avausmaaliaan. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Moka

Olen harvoin oikeassa, mutta pari kesää sitten meni nappiin. Kun Ilves antoi Jarkko Wissille potkut, seura siirsi vetovastuun kakkoskoutsi Toni Kalliolle. Kallion ensimmäisissä otteluissa Ilves piti maalinsa puhtaana ja pääsi yläloppusarjaan. Kallio sai vähillä näytöillä jatkosopimuksen. Tiesin heti, että seurajohto mokasi. Nyt tuli sitten kenkää surkeiden otteiden jälkeen. Saman virheen teki Manchester United aikoinaan Ole-Gunnar Solskjärin kanssa. Kun joukkue on umpisolmussa, kultainennoutajakin olisi parin kierroksen ajan hyvä valmentaja.

Yllätys

HJK kaivoi hatustaan siirtokaniinin, kun burkinafasolainen Hassane Bande ilmestyi pelaajalistalle, kuin Jeesus Johanna Tukiaisen hiuksiin. Tehdäänpä hyökkääjälle ainoa tarpeellinen tilastotarkistus. Bande on tehnyt kuudella ammattilaiskaudellaan 21 maalia, kun käynnissä on seitsemäs sesonki. Floppi.

Tony Pietilä

Tähti

Yy–kaa–koo–nee VPS! Lehtimäen Lehmipoikien kelpaa laulaa muikea hymy huulillaan, sillä Vepsu voittaa tällä hetkellä kaikki pelinsä millä tavalla tahansa. Derbyssä SJK:ta vastaan pari avauskokoonpanon topparia oli sivussa, mutta eipä haitannut. Jos joukkue alkukaudesta menetti pisteitä otteluiden loppuhetkillä, nyt se jyrää voittoon, vaikka vastustaja olisi noussut kahden maalin takaa tasoihin.

Puheenaihe

Mestaruustaisto lienee sittenkin kolmen kauppa, ellei sitten VPS rynni voitosta voittoon koko loppukautta. AC Oulun kone on alkanut yskähdellä, ja nyt ruma vierastappio Hongalle sai jatkoa nihkeällä kotiesityksellä Lahtea vastaan. Heti avauskokoonpanoon Portugalissa yltänyt Otso Liimatta oli valtava menetys.

Tyyli

Sarjan kolmoseksi pudonnut SJK on ottanut kahdesti putkeen takkiin melko karulla ja sitäkin dramaattisemmalla tyylillä. Ensin se dominoi kotiottelua HJK:ta vastaan mielin määrin, mutta onnistui kuin ihmeen kaupalla häviämään 1–2. Sitten se nousi derbyssä kahden maalin takaa tasoihin vain hävitäkseen viime hetkien voittomaalilla. Vähempikin satuttaa.

Moka

Toni Kallio lähti, voisi sanoa että viimeinkin. Surkeavireinen Ilves ei tästä kuitenkaan piristynyt, vaan sai kotonaan armottoman turpasaunan sarjan kärkeen nousseelta KuPSilta. Kaikki vieraiden maalit olivat seurasta tupsukorvien jonkinasteisesta sekoilusta. Jotain on tapahduttava, sillä tätä menoa uusi Tammelan stadion vihitään käyttöön Ykkösliigassa.

Yllätys

FC Lahti vaikuttaa piristyneen. Surkean IFK Mariehamn -kotitappion jälkeen se on pelannut kolme ottelua ilman tappioita. Tärkeä piste Valkeakoskelta, yllätysvoitto Hongasta ja nyt yhtä yllättävä vierastasuri Oulusta. Voittoonkin oli sauma, ja brassikärki Matheus Alvesin tuhrima pilkku jää epäilemättä kaivelemaan.

Marko Rajamäki

Tähti

Elias Mastokangas on löytänyt itselleen pelillisen kodin Teemu Tainion Hakassa. Edellisellä kierroksella hän teki vapauttavan 1–0-maalin Pirkanmaan derbyssä. Tällä kierroksella hän viimeisteli erinomaisella yksilösuorituksella Hakalle tärkeän 1–1-tasoitusmaalin. Varmistavatko uudet hankinnat Mastokangas ja Maissa Fall Hakalle myös liigapaikan?

Puheenaihe

Veikkausliiga on sarjana viihdyttävä. Tänä vuonna jokaisen joukkueen kannattaja on saanut jännitettävää. Mestaruudesta taistelee vielä neljä joukkuetta. Keskikastissa jännitetään, jääkö Inter vai Honka haastajasarjaan. Suuri mielenkiinto kohdistuu myös säilymistaistoon, jossa vielä mukana ovat FC Lahti, Ilves, KTP, Haka ja IFK Mariehamn.

Tyyli

Kari Martosen rauhallisuus. Kuten kaikki tiedämme, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on aina täynnä energiaa, eikä hän sitä penkilläkään peittele. Hakan aiempi apuvalmentaja Ossi Virta eli myös peleissä vahvasti mukana. Hän teki kuperkeikkoja ja muitakin hassuja temppuja maalien jälkeen. Kari Martosen tyyliin eivät sirkushommat kuulu. Hän keskittyy vain oleelliseen.

Moka

Matheus Alvesilla oli AC Oulu–FC Lahti-ottelussa mahdollisuus siirtää joukkueensa pilkulta johtoon ottelun 83. minuutilla. Rangaistuspotku oli heikko, ja Oulun maalivahdilla oli helppo työ torjua laukaus. Näihin mokiin ei ole enää varaa, kun säilymistaistelu tiivistyy pelien vähenemisen myötä.

Yllätys

Veikkausliigasta Portugaliin siirtynyt Otso Liimatta oli avauskokoonpanossa heti sarjan ensimmäisellä kierroksella. Pelin intensiteetti oli aika paljon Veikkausliigaa kovempi, mutta Otso pysyi kivasti tahdissa mukana. Vaihtokomennuksesta huolimatta hyvä esitys Otsolta. Tästä on kiva jatkaa eteenpäin.

Source Link is.fi