Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_62a55bdf91e0b4a458c81a9bb699d30a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Iso osa Vladimir Putinin sotaa vastustavan vastaehdokkaan kannatusilmoituksista hylättiin | Verkkouutiset – Uutisalue

Iso osa Vladimir Putinin sotaa vastustavan vastaehdokkaan kannatusilmoituksista hylättiin | Verkkouutiset

Venäjän presidentinvaalissa ehdolle pyrkivän Boris Nadezhdinin tie vaaliin näyttää odotetusti tyssäävän viranomaisiin.

Meduzan mukaan Nadezhdinin kampanja kertoo Telegramissa Venäjän keskusvaalilautakunnan ilmoittaneen, että hieman yli 15 prosenttia ehdokkaaksi pyrkivän poliitikon kannatusilmoituksista sisältää virheitä. Vain alle viisi prosenttia virheellisiä ilmoituksia sallitaan.

Boris Nadezhdin kertoo yrittävänsä kuitenkin yhä tulla hyväksytyksi ehdolle. Tämä vaatii hänen mukaansa virheellisten kannatuskorttien poistamista. Venäläispoliitikko aikoo vedota Venäjän korkeimpaan oikeuteen, mikäli häntä ei hyväksytä tämänkään jälkeen ehdolle.

GRANI-puoluetta edustava veteraanipoliitikko Nadezhdin on siirtynyt varovaisesta Kremlin ohjaaman niin sanotun systeemisen opposition linjasta avoimeksi sodan vastustajaksi. Hänen kenties hieman yllättävänkin suosionsa on kerrottu ärsyttävän Kremliä.

Verkkouutiset kertoo Nadezhdinista ja hänen kampanjansa taustoista tässä jutussa.

Venäjä-seuraajien parissa on uumoiltu jo ennalta, että Nadezhdin ehdokkuus tullaan todennäköisesti torppaamaan virheellisiin kannattajakortteihin vedoten. Julkisuudessa kiertävien tietojen mukaan isossa osassa kannatusilmoituksia on ollut selittämättömästi ruksi oikean henkilön nimikirjoituksen päällä.

Boris Nadezhdin. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / OLGA MALTSEVA

Meduzan aiemmassa sisäpiirilähteisiin perustuvassa reportaasissa uumoiltiin, että kyse voi olla jopa tarkoituksellisesta järjestelyssä.

Moskovan on sanottu olevan varsin tyytymätön tilanteeseen ja odottavan, että poliitikko ilmoittaa itse, ettei aio toimittaa kannattajakortteja vaaliviranomaisten arvioitaviksi. Jonkinlainen määrä virheellisiä kortteja tarjoaisi tähän sopivan syyn.

– Odotuksena on, että hän selittää tapahtunutta sillä, että moni kannatusilmoitus osoittautui virheelliseksi tai etteivät alueelliset kiintiöt tarkastusten jälkeen täyttyneetkään, eräs lähde arvioi.

Boris Nadezhdin näyttää kuitenkin vastoin odotuksia jatkavan pyrkimistä ehdolle.

LUE MYÖS:
Kremlissä riidellään: Vladimir Putinille haluttiin liberaali vastaehdokas, sitten kaikki meni pieleen