Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8c7f5d7e09194809ea867a273787a8e8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Toni Kohosen ja ex-seuran riita-asian käsittely alkoi – yksi asia kummastutti heti oikeussalissa – Uutisalue

Toni Kohosen ja ex-seuran riita-asian käsittely alkoi – yksi asia kummastutti heti oikeussalissa

Riitaa Toni Kohosen ja Manse PP Edustus ry:n välisen sopimuksen purkamisesta käsitellään kolme päivää Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

– Lopultakin olemme täällä salissa, aloitti alkupuheenvuoronsa varatuomari Olli Rauste, joka edustaa Toni Kohosta Pirkanmaan käräjäoikeudessa pesäpallolegendan ja Manse PP Edustus ry:n välisessä riita-asiassa.

Tällä Rauste viittasi siihen, että Kohonen otti häneen liki vuosi sitten yhteyttä ja pyysi apua, kun pelinjohtajasopimus Manse PP:n kanssa oli tullut päätökseen. Työsuhteen purkamista on puitu pitkään, ja maanantaina käsittely alkoi käräjäoikeudessa. Kohonen esiintyi aamusta alkaen rennonoloisena.

Rauste tiedusteli jo ennen saliin siirtymistä Manse PP Edustus ry:tä edustavalta asianajaja Mika Miesmäeltä, eikö Manse PP:stä saavu muita tahoja paikalle. Miesmäki odotti seuran edustajia paikalle iltapäiväksi.

Ensimmäinen käsittelypäivä venähti heti alussa suunnitellusta aikataulusta. Asian valmistelun aikana käytettiin pitkiä puheenvuoroja, joista kävi ilmi, että osapuolten näkemykset riidanalaisissa asioissa ovat kaukana toisistaan.

Päivällä vuorossa ovat kirjalliset todisteet, minkä jälkeen kuullaan asian kantajaa Toni Kohosta. Iltapäivällä kuullaan Kohosen puolisoa Jenna Kohosta ja Manse PP:n viime kauden kapteenia Henri Puputtia.

Kuulemiset jatkuvat tiistaina ja torstaina.

Näin päädyttiin käräjille

1.11.2022: Toni Kohonen aloittaa Manse PP:n miesten Superpesis-joukkueen pelinjohtajana. Sopimuksen pituudeksi kerrotaan 1+2 vuotta. Kohosen mukaan sopimus on kaksivuotinen.

23.2.2023: Manse PP:n kerrotaan irtisanoneen Kohosen. Seuran mukaan Kohonen on vapautettu pelinjohtajan tehtävistä, mutta sopimusta ei ole päätetty.

1.3.2023: Aamulehti kertoo, että Kohonen vapautettiin tehtävästään pelinjohtajana, koska Manse PP:n joukkue ja seurajohto pettyivät hänen työnjälkeensä talvikaudella.

6.4.2023: Kohosen työsuhde päättyy. Kohonen haastaa Manse PP:n oikeuteen.

5.6.2023: Manse PP toimittaa vastineensa ja vaatii käräjäoikeutta hylkäämään Kohosen esittämät vaatimukset.

15.8.2023: Kohonen ja Manse PP sovittelevat kiistaa potkuista Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Sovitteluistunto päättyy tuloksettomana. Käsittely jatkuu käräjäoikeudessa.

Lähteet: Toni Kohosen haastehakemus, Manse PP:n käräjäoikeuteen toimittama vastine, Aamulehden ja Ilta-Sanomien arkisto.

Olli Rauste (oik.) saapui Tampereelle junalla. Hän kaivoi ensimmäisenä alustavan aikataulun papereistaan. Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti

Manse PP:ltä paikalla on ollut aamupäivällä vain asianajaja Mika Miesmäki. Kuva: Jukka Ritola / Aamulehti

Source Link is.fi