Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c5f9c6e78b63ef85775ef7b71a489e47, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Israelin terveys­ministeriltä hyviä uutisia Pfizerin rokotteesta ja omikron­muunnoksesta – Uutisalue

Israelin terveys­ministeriltä hyviä uutisia Pfizerin rokotteesta ja omikron­muunnoksesta

Israelin terveysministeri Nitzan Horowitz sanoo, että varhaisten tulosten perusteella näyttäisi siltä, että kolme annosta Pfizerin koronarokotetta suojaisi hyvin myös omikronmuunnokselta, kertoo The Times of Israel.

Horowitz kehotti kansalaisia suhtautumaan uuteen virusmuunnokseen rauhallisesti.

– Lähipäivinä saamme tarkempaa tietoa rokotteen tehokkuudesta, mutta varhaiset merkit osoittavat, että tehosterokotteen saaneet ovat todennäköisesti suojassa tätä virusmuunnosta (omikron) vastaan, Horowitz sanoi.

Israel on ensimmäisenä maana maailmassa sulkenut rajansa ulkomaalaisilta matkustajilta omikronmuunnoksen vuoksi.

Lue lisää: Israel sulkee rajansa – syynä omikron­muunnos

Israel on rokottanut kansalaisiaan ripeään tahtiin. Maassa on jaettu kolmansia rokoteannoksia jo heinäkuusta alkaen.

Lääkeyhtiö Modernan toimitusjohtaja Stephane Bancel sanoi aiemmin tällä viikolla Financial Timesin haastattelussa pitävänsä epätodennäköisenä, että olemassa olevat koronarokotteet olisivat tehokkaita omikronmuunnosta vastaan.

Lue lisää: Modernan toimitus­johtaja: Nyky­rokotteet eivät ehkä ole tehokkaita omikronia vastaan

Bancel kertoi haastattelussa, että tietoja nykyisten rokotteiden tehokkuudesta olisi saatavilla seuraavien kahden viikon aikana, mutta että tutkijat eivät ole olleet optimistisia.

Source Link is.fi