Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f69c9a3ae508cc05fdc35b5e476d3714, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
ISW: Venäjän joukot pahoissa vaikeuksissa – tiedustelu­tiedot paljastavat sotilaiden karut olot – Uutisalue

ISW: Venäjän joukot pahoissa vaikeuksissa – tiedustelu­tiedot paljastavat sotilaiden karut olot

Venäjän armeijalla on suuria vaikeuksia vakiinnuttaa asemaansa miehittämillään alueilla Ukrainassa, arvioi yhdysvaltalainen ISW-tutkimuslaitos tuoreimmassa raportissaan.

Kiivaimpia taisteluita on käyty viime päivinä Itä-Ukrainassa ja Severodonetskin kaupungissa.

Venäläiset ovat yrittäneet saada kaupungin kokonaan haltuunsa, jotta he voisivat sanoa vapauttaneensa koko Luhanskin. Severodonetskin jälkeen he voisivat keskittää voimansa uusien kylien ja kaupunkien valtaamiseen Donetskin alueella.

Taistelijoita Popasnan alueella Itä-Ukrainassa 2. kesäkuuta.

Severodonetskin mies- ja kalustotappioiden jälkeen venäläisillä on tuskin tarvittavia voimia Donetskin valtaamiseen, arvioi tutkimuslaitos.

Venäläiset eivät saa tutkimuslaitoksen mukaan tarpeeksi taistelijoita liikkeelle. Alhainen moraali ja huono kuri heikentävät voimia.

Tutkimuslaitos viittaa kesäkuun alussa julkaistuun presidentti Vladimir Putinille osoitettuun videoviestiin. Siinä sotilaat valittavat, että he ovat viettäneet koko sota-ajan Hersonissa ilman kunnollista ruokaa. Palvelukseen on määrätty myös sellaisia, jotka olisi pitänyt terveydentilan vuoksi vapauttaa tehtävistä.

Ukrainan tiedustelu onnistui sieppaamaan puhelinkeskustelun, jos sotilaat valittivat, miten huonokuntoisia varusmiehiä pakotettiin armeijan palvelukseen. Sotilaiden mukaan armeijassa vallitsee yleinen epäjärjestys ja tyytymättömyys, miehet juopottelevat.

Venäläisten on hankala saada Ukrainaan tarpeeksi sotilaita.

Odessan sotilashallinnon tiedottaja Maksim Marchenko kertoo, että 30–40 prosenttia Ukrainassa olleista venäläisistä sotilaista kieltäytyy palaamasta. Tämän vuoksi armeijan komentajat joutuvat lähettämään taisteluihin valmistautumattomia ja huonosti motivoituneita yksiköitä.

Venäjä on vallannut Itä-Ukrainasta alueita, mutta venäläisjohtoinen hallinto toteutuu tutkimuslaitoksen mukaan vain paperilla.

Venäjä on vallannut Itä-Ukrainasta alueita, mutta venäläisjohtoinen hallinto toteutuu ISW:n raportin mukaan vain paperilla.

Venäläisillä on vaikeuksia hallita paikallista väestöä tai pakottaa ihmiset käyttämään venäläistä rahayksikköä, ruplaa.

Ukrainalaiset siviilit tukevat partisaaneja, jotka systemaattisesti sabotoivat venäläisten hallintoa.

Kreml on jakanut erilaisia viestejä siitä, minkälaisia ovat sen suunnitelmat vallattujen alueiden liittämiseksi Venäjään. Tämä viittaa tutkimuslaitoksen mukaan siihen, ettei Kremlillä itselläkään ole selvää näkemystä toiminnan suunnasta.

Source Link is.fi