Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_79347b2047ba5ce2fb3c9f4bf52f22db, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Italian köysi­rata­turmasta selvinneen pojan isoisästä on annettu kansainvälinen pidätys­määräys – Uutisalue

Italian köysi­rata­turmasta selvinneen pojan isoisästä on annettu kansainvälinen pidätys­määräys

Italiassa on annettu kansainvälinen pidätysmääräys sieppauksesta köysirataturmassa selvinneen kuusivuotiaan pojan isoisästä, Reuters uutisoi. Miestä epäillään tyttärensä lapsen sieppaamisesta.

Kuusivuotias Eitan Biran on toukokuussa tapahtuneen köysirataonnettomuuden ainoa selviytyjä. Turmassa kuoli 14 ihmistä, mukaan lukien pojan vanhemmat, pikkuveli ja isoisovanhemmat. Tuomioistuin määräsi pojan huoltajaksi hänen isänsä siskon.

Pojan perhe on kotoisin Israelista, mutta hän muutti alle vuodenikäisenä vanhempiensa kanssa Italiaan. Pojan äidin puoleinen suku on kuitenkin halunnut hänet Israeliin.

Syyskuussa hänen isoisänsä Shmuel Peleg oli vierailulla Italiassa ja päätyi tuolloin ottamaan pojan mukaansa, kun hän palasi Israeliin.

Shmuel Peleg.

Lue lisää: Italian köysi­rata­turmasta ainoana selvinnyt poika sieppaus­draaman keskellä

Syyttäjien mukaan Peleg yhdessä toisen miehen kanssa ajoi poika mukanaan Sveitsiin, josta he lensivät yksityiskoneella Tel Aviviin. Matkalle tuli hintaa 42 000 euroa. Myös Pelegin entinen vaimo Esther Athen Cohen on tutkinnan kohteena.

Viime kuussa israelilainen tuomioistuin määräsi, että poika tulee palauttaa sukulaisilleen Italiassa, The Guardian kertoo. Peleg määrättiin myös maksamaan 18 000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Poika on kuitenkin yhä Israelissa. Italian oikeusministeriön mukaan on epätodennäköistä, että Israel lähettäisi isoisää ja toista epäiltyä Italiaan, sillä maan käytännön mukaan se ei luovuta omia kansalaisiaan.

Köysirataturman tutkinta on yhä kesken.

Source Link is.fi