Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bd3f8fa3fc2b738634dc425549593b24, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Italiassa lomaileva Marjaana kertoo, milloin ulos ei ole menemistä: ”Ilma on kuin lehmän nuolaisu” – Uutisalue

Italiassa lomaileva Marjaana kertoo, milloin ulos ei ole menemistä: ”Ilma on kuin lehmän nuolaisu”

Etelä-Eurooppa kärvistelee jälleen lämpöaallon alla, ja Italiassa pelätään myös loppuviikosta saapuvaa rajuilmaa.

Lämpöaalto koettelee jälleen eteläistä Eurooppaa, jossa 40 asteen lämpötilan odotetaan menevän rikki.

Muun muassa suomalaisten suosimassa lomakohteessa Kroatian Splitissä viime päivät ovat olleet lämpimiä. Sanna-Kaisa on viettämässä ystäviensä kanssa lomaa Splitin 35 asteen lämmössä. Tarjoilijoiden mukaan viikko on ollut kesän lämpimin.

Sanna-Kaisan mukaan osa ihmisistä kärsii korkeasta lämpötilasta.

– Risteilyllä yksi päivä yhdellä kaverilla oli lämpöhalvauksen oireita, ja häntä jouduttiin siinä auttamaan, kun hän meinasi pyörtyä, Sanna-Kaisa kertoo.

Sanna-Kaisa viettää lomaansa 35 asteen lämmössä Splitin Plaza Bacvicen uimarannalla. Kuva: Lukijan kuva

Pohjois-Italian Stresassa kesää viettävä Marjaana Karjalainen kertoo, että kovat helteet ovat jatkuneet nyt noin kymmenen päivää. Lämpötilat ovat olleet 34 asteen tuntumassa. Vieressä olevan Lago Maggioren järven kosteus saa ilman tuntumaan 38 asteelta iholla.

Yöllä lämpö ei juurikaan hellitä: lämpötila pysyttelee silloinkin 28 asteessa.

– Ilma on kuin lehmän nuolaisu, kuuma ja kostea, Karjalainen kuvailee.

Päiväsaikaan ulos ei ole menemistä. Karjalainen välttää ulkoilua kello 11 ja 17 välillä, jolloin ilma on kuumimmillaan.

Marjaana Karjalainen on kokenut kesällä Pohjois-Italian helteet ja raekuurot. Kuva: Lukijan kuva

Sääennusteet ovat Karjalaisen mukaan luvanneet Pohjois-Italiaan rajuilmaa viikonlopulle. Stresan alueella pelätään rajuja raekuuroja, jotka hajottavat muun muassa autoja.

Heinäkuun lopulla uutisoitiin Pohjois-Italiaa koetelleesta rajuilmasta, jonka mukana tulleet raekuurot turmelivat useita ajoneuvoja.

Karjalainen kertoo, että hänen autonsa on mennyt jo kahdesti lommoille rakeista kesällä. Myös monen muun auto vaikuttaa saaneen osumaa kesän raekuuroista, sillä Karjalaisen mukaan auton korjausaikaa täytyy odottaa kuukausia.

– Saatiin vakuutusyhtiöltä korjausaika marraskuun lopulle. Voi kuvitella, kuinka paljon autoja siellä on korjattavana, Karjalainen kertoo.

Source Link is.fi