Itävalta ottaa käyttöön entistä järeämmät konstit koronaa vastaan: rokotuspakko

Koronaviruspandemia pahenee Euroopassa. Itävalta otti selvän käännöksen kohti jyrkempiä toimia. Maassa alkaa kymmenen päivän sulkutila, joka koskee myös rokotettuja ihmisiä. Asiasta kertovat Kurier ja Tiroler Tageszeitung.

Kurier kertoo, että uusi sulkutila alkaa maanantaina ja se kestää kymmenen päivää. Rokottamattomat saavat poistua kodeistaan vain välttämättömissä asioissa, kuten käydäkseen töissä tai ruokakaupassa tai muun pakottavan syyn takia.

Itävaltaan tulee myös voimaan yleinen rokotuspakko helmikuusta alkaen. Tästä kertoi maan liittokansleri Alexander Schallenberg tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Suomessa aiheesta kertoi aiemmin muun muassa Helsingin Sanomat.

Lue lisää: Näin rokottamattomien sulkutila toimii Itävallassa – maa turvautuu koviin otteisiin

Sulkutilan aikana maskin käyttö kouluissa on pakollista. Lapset saavat jäädä kotiin ilman lääkärintodistusta. Kolmatta rokotusta suositellaan tai se otetaan käyttöön 4. kuukaudesta alkaen kaikkialla Itävallassa.

– Olen korostanut viime viikot sitä, että rokottamattomien pitää ottaa rokotus. Siitä huolimatta kampanja ei ole edennyt toivotulla tavalla, liittokansleri Alexander Schallenberg perusteli päätöksiä Kurier-lehdessä.

Hän edustaa Itävallan kansanpuoluetta (Österreichs Volkspartei), joka on Itävallan konservatiivinen ja kristillisdemokraattinen puolue.

Schallenberg muistutti, että rokotuskattavuus on vain noin 65 prosentia. Luku on maan hallituksen mukaan häpeällinen.

Source Link is.fi