Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e54dac6c9ea3e4e6b89bf5dfd0f91d49, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ja taas uusi ennätys – euro­alueen inflaatio kipusi 8,6 prosenttiin – Uutisalue

Ja taas uusi ennätys – euro­alueen inflaatio kipusi 8,6 prosenttiin

Euroalueen inflaatio ylsi kesäkuussa jälleen uuteen ennätyksen, kertoo EU:n tilastoviranomainen Eurostat. Hinnat nousivat 8,6 prosenttia vuotta aiemmasta. Toukokuussa hinnat nousivat 8,1 prosentin vauhtia.

Inflaatio on kiihtynyt rivakasti jo vuoden verran. Alkujaan hintojen nousua vauhditti polttoaineiden kallistuminen ja koronapandemian aiheuttamat tuotantorajoitteet. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vauhdittanut energian ja ruuan hintojen nousua entisestään. Vähitellen alkaa näyttää selvältä, että kyseessä ei ole väliaikainen inflaatiopiikki. Tämän puolesta puhuu hintojen nousun laveneminen.

Hintojen nousuvauhti on jo enemmän kuin neljä kertaa Euroopan keskuspankin 2 prosentin tavoitetta nopeampi. Se alkaa jo vaikuttaa yritysten toimintakykyyn ja kasvattaa uhkaavasti myös palkankorotuspaineita.

Ilman energian ja ruuan hintoja laskettu niin sanottu pohjainflaatio kiihtyi kesäkuussa 4,6 prosenttiin toukokuun 4,4 prosentista.

Source Link is.fi