Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e2c80780731360323bf9d34dade54093, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jääkiekkoliiton ykkös­pomolta jämäkkä kannan­otto Susanna Tapanin kohu­matkaan – ”Meillä on varmasti tarvetta keskustella” – Uutisalue

Jääkiekkoliiton ykkös­pomolta jämäkkä kannan­otto Susanna Tapanin kohu­matkaan – ”Meillä on varmasti tarvetta keskustella”

Naisten jääkiekon MM-kisat ovat parhaillaan käynnissä Tanskassa, mutta itse pelitapahtumat ovat jääneet toistaiseksi varjoon.

Sen sijaan Naisleijonien ykkössentteri Susanna Tapani on ollut kiivaasti kansan huulilla. Tapani jätti alkulohkon huippuottelun Yhdysvaltoja vastaan väliin ja piipahti juhlimassa kaverinsa häitä koto-Suomessa.

Nyt Tapanin kohumatkaan ottaa kantaa Jääkiekkoliiton ykköspomo, puheenjohtaja Harri Nummela.

– Aika ytimekkäästi toteaisin, että, kuten joukkueenjohto on omatoimisestikin todennut, meillä on varmasti tarvetta keskustella naisten maajoukkueen toimintakulttuuriin liittyvistä asioista, Nummela sanoo.

– Sen keskustelun aika ei kuitenkaan ole tässä ja nyt. Vaan nyt joukkue keskittyy menossa oleviin MM-kisoihin ja mahdollisimman hyvän suorituksen saavuttamiseen siellä.

Tapanin juhlimisvapaasta ei ollut informoitu Nummelaa etukäteen. Päätöksen siunasi Naisleijonien toimintaa johtava GM Tuula Puputti.

– Jääkiekkoliiton johto, jolla viittaan allekirjoittaneeseen puheenjohtajana ja vt. toimitusjohtaja Heikki Hietaseen ei ollut tietoinen tästä asiasta.

– Tämä oli joukkueen sisällä keskusteltu ja päätetty asia.

Jos sinulta olisi asiasta kysytty, olisitko antanut luvan hääreissulle?

– Toimintakulttuuriin liittyvät kysymykset keskustelemme kisojen jälkeen.

Tapanin huvittelureissun on katsottu halveeranneen naisten jääkiekkoa, jonka arvostuksen perään on huudettu aika ajoin viime vuosina.

– Luulen, että naisten jääkiekon arvostuksen kannalta tärkein määräävä tekijä on, miten joukkue tuolla kisoissa nyt suoriutuu.

– Ne ihmiset, joita minä tunnen ja joiden kanssa teen omassa roolissani työtä naiskiekon eteen suhtautuvat kyllä naiskiekkoon ja sen kehittämiseen hyvin vakavasti ja tosissaan, Nummela sanoo.

Source Link is.fi